Kozijnen vervangen: hier moet je op letten Kozijnen vervangen: hier moet je op letten

Kozijnen vervangen: hier moet je op letten 

Kozijn met planten

De kozijnen vervangen van een huis waar je intrekt of van je eigen huis is soms erg nodig. Zeker kozijnen van oudere huizen verslijten en dat heeft ook invloed op de rest van jouw huis. Zo is je huis beter geïsoleerd en krijgt je huis ook een mooiere uitstraling. Er zijn echter wel een aantal zaken waar je op let bij het vervangen van de kozijnen. Die zaken lichten wij toe in dit artikel.

Waarom het vervangen van kozijnen belangrijk is

Ieder huis of bedrijfspand is voorzien van kozijnen. Dit onderdeel van een huis of pand is erg belangrijk, omdat ze zorgen voor licht en frisse lucht. Na enkele jaren neemt de kwaliteit van kozijnen af. Hierom is het belangrijk om deze weer te vervangen. Wanneer dit niet gebeurt, heeft dit gevolgen voor de kwaliteit van de woning of het pand. Zo ontstaat er condensatie, houtrot of misschien wel een lekkage. Waar let je op bij het vervangen van de kozijnen?

Kozijn met plant en gordijn

Het materiaal van de kozijnen

Wanneer je nieuwe kozijnen kiest, kies je ook voor het materiaal van de kozijnen. Je kiest tussen hout, aluminium en kunststof. Tegenwoordig kiest men vooral voor kunststof kozijnen, omdat deze erg lang meegaan en goed isoleren. Zeker in de tijden waar we nu leven is het isoleren van je huis erg belangrijk, omdat de energieprijzen steeds hoger worden. Wanneer je graag voor hout kiest vanwege de mooie uitstraling, is het ook mogelijk voor imitatiehout te kiezen. Deze hebben de uitstraling van hout, maar het gemak van kunststof. 

Woon je in de buurt van Dordrecht en wil jij je kozijnen graag laten vervangen? Kies dan voor kozijnen in Dordrecht

De prijs van kozijnen 

Het uiterlijk en de levensduur van de kozijnen zijn niet het enige belangrijke punt van kozijnen. Ook de prijs speelt een grote rol. Houten kozijnen en kunststof kozijnen zijn ongeveer even duur. Echter worden kunststof kozijnen wel steeds goedkoper, dus dit zou een reden zijn om te kiezen voor kunststof kozijnen. Dit komt doordat er minder handwerk nodig is bij de productie hiervan. Aluminium kozijnen zijn het duurst, maar die gaan ook het langst mee. 

Type glas en draairichting raam 

Tot slot kies je voor het type glas en de draairichting van het raam. Het type glas zorgt voor veiligheid en isolatie. Het meeste gekozen type glas is isolerend dubbelglas. Ook is het van belang te besluiten welke draairichting het raam aanneemt. Sommige kozijnen draaien alleen naar binnen of juist naar buiten. Overleg goed met een professional wat voor jou de beste optie is. 

Zorg dat je deze zaken goed doorloopt voor je nieuwe kozijnen laat plaatsen.

Reageren is niet mogelijk.