In 4 stappen naar de parketvloer die past in jouw interieur In 4 stappen naar de parketvloer die past in jouw interieur

In 4 stappen naar de parketvloer die past in jouw interieur

Diverse houten planken

Een mooie en praktische keuze voor elk huis! Parketvloeren zijn gemaakt van kleine stukjes hout die in een patroon zijn gerangschikt. De afzonderlijke stukjes hout kunnen verschillende kleuren hebben, waardoor een prachtig effect ontstaat als de vloer is afgewerkt. Parketvloeren zijn ook zeer duurzaam, waardoor ze ideaal zijn voor iedere ruimte. Maar, er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten parketvloeren op de markt. Het kan nogal overweldigend zijn om te beslissen welke de juiste is voor je huis. Of, misschien ben je wel op zoek naar parketrenovatie. Hier zijn vier stappen om je te helpen de parketvloer te kiezen die bij je interieur past.

#1 Bepaal de stijl van je huis

Tegenwoordig maken parketvloeren een comeback in woningen, omdat mensen op zoek zijn naar klassieke looks die nooit uit de mode raken. Je kunt namelijk eenvoudig je parketvloer renoveren, zodat deze nog jarenlang mee gaat! De eerste stap bij het kiezen van parketvloeren is het bepalen van de algemene stijl van je huis. Heb je een huis in traditionele stijl of een meer eigentijdse? Als je eenmaal weet met welke stijl je werkt, wordt het gemakkelijker om je keuzes te beperken en een soort parketvloer te vinden die past bij de rest van je inrichting.

#2 Houd rekening met de grootte en indeling van je kamers

Een andere belangrijke factor om te overwegen bij het kiezen van parketvloeren is de grootte en indeling van je kamers. Parketvloeren kunnen vrij kwetsbaar zijn, dus als je kleine kinderen of huisdieren hebt, kun je deze optie beter links laten liggen of kies voor renoveren parketvloer. Als je daarentegen grote, open ruimtes hebt, kunnen parketvloeren helpen om een gevoel van warmte en gezelligheid te creëren.

#3 Beslis welke afwerking je voor je parketvloeren wilt

Er zijn verschillende afwerkingen beschikbaar voor parketvloeren, dus het is belangrijk om te beslissen voor welke look je gaat voordat je een aankoop doet. Wil je een hoogglanzende afwerking die het licht reflecteert of een meer matte afwerking die een warme, uitnodigende sfeer geeft? Of wil je je oude parketvloer renoveren? Als je eenmaal weet welke afwerking je kiest, wordt het veel gemakkelijker om de perfecte parketvloer voor je huis te vinden. 

#4 Koop stalen van parketvloeren om in je eigen huis uit te proberen

Als je eenmaal weet welke stijl, maat en afwerking je zoekt in parketvloeren, is het tijd om rond te gaan shoppen! De meeste grote retailers die vloeren verkopen hebben monsters die je mee naar huis kunt nemen en in je ruimte kunt uitproberen voordat je een definitieve beslissing neemt. Deze stap is cruciaal om ervoor te zorgen dat je je nieuwe vloeren mooi vindt als ze eenmaal in je huis liggen! En vergeet je ook zeker niet goed in te lezen over de schoonmaak van jouw nieuwe parketvloer.

Reageren is niet mogelijk.