Creatieve keuken is creatief koken Creatieve keuken is creatief koken

Je houdt ervan of je houdt er niet van, koken. Sommige mensen koken omdat er tot op heden nog geen pil bestaat waarbij je nooit meer honger krijgt en je lichaam geen voedingsstoffen nodig hebt en andere doen dit als beroep als bijvoorbeeld freelance kok. Totdat het zo ver is zullen mensen kostbare uren moeten besteden in de keuken. Uit een onderzoek is naar voren gekomen dat 38% van de mensen de keuken als een zeer belangrijke gedeelte van het huis zien. Dit gaat zowel over het koken als gezamenlijk dineren, een wijntje drinken of een kort praatje houden. Het is een plek waar we kunnen genieten van elkaars aanwezigheid en momenten kunnen delen. Ook betreft het koken zul je er momenten meemaken. Het maakt niet uit of je kookt voor jezelf of voor anderen of als freelance kok. Het is wel belangrijk dat je in een fijne omgeving bevindt. Wellicht dat je niet beseft wat voor impact onze tips kan hebben op het koken en leven in de keuken.

De keukenindeling

Het is niet altijd mogelijk om een keuken te verbouwen. Het kost geld of wellicht is er ruimte gebrek. Wel blijkt dat onze woningen met de jaren steeds groter zijn geworden en dat de L vorm het meeste wordt gebruikt. Wellicht dat een andere indeling meer geschikt is. Je kunt hierbij denken aan een U vorm dat kenmerkend is aan een praktisch werkgebied waar alles bereikbaar is zonder veel afstanden te leggen. Of de parallelle indeling voor ervaren koks zodat er met meerdere tegelijk gewerkt kan worden zonder dat er veel in de weg wordt gelopen. Tot slot kan er worden gedacht aan barretjes, eettafels of de populaire kookeilanden.

Het visueel aspect van kookspullen

Om te kunnen koken heb je natuurlijk pannen, messen, snijplanken en wellicht een oven nodig. Natuurlijk is het belangrijk dat een mes goed snijd of pannen niet snel kapot gaan, maar visueel heeft het ook flinke invloed op je creatieve onderliggende bewustzijn. Verstop de kookspullen niet achter deurtjes in hoekjes maar zorg dat je het ergens op kunt hangen. Zo kun je er gemakkelijk bij en geeft het ook nog eens een leuk effect in de keuken.

Maak van je keuken een woonkamer

Een keuken hoeft niet perse functioneel te zijn. Maak het persoonlijk met foto’s, lampen, kaarsjes, schilderijen enzovoorts. Je zult merken dat je het veel fijner gaat vinden om in de keuken aan het werk te gaan, te dineren of praatjes te houden.

Reageren is niet mogelijk.