Handige pluspunten van een scooterrijbewijs Handige pluspunten van een scooterrijbewijs

Het behalen van een scooter rijbewijs heeft vele voordelen. In dit artikel worden er 3 van die voordelen voor jou op een rijtje gezet. Veel jongeren moeten een keuze overwegen om een scooterrijbewijs te halen of om door te sparen voor een auto. Uit onderzoek blijkt dat steeds meer jongeren ervoor kiezen om door te sparen voor hun auto. Dit is logisch, maar wel jammer. Een autorijbewijs is erg duur en een scooter heeft veel voordelen. Je hebt voor scooters keuze uit veel modellen. Bromfietscentrum Voorschoten heeft bijvoorbeeld een breed assortiment met de mooiste modellen. 

Te laat komen is verleden tijd

Laten we beginnen met misschien wel het belangrijkste voordeel van scooters, te laat komen is verleden tijd. Je kan op jonge leeftijd al onafhankelijk zijn van openbaar vervoer of een oude fiets die niet vooruit te branden is. Met een scooter heb je geen last van tegenwind en zal je nooit in een file komen te staan. Je hoeft nooit meer te wachten op het openbaar vervoer en je zult nooit meer risico lopen op vertraging. Je hebt het met een scooter compleet zelf in de hand. 

Gunstig voor je portemonnee

Ten tweede is een scooter ook nog eens gunstiger voor je portemonnee vergeleken met een auto. Het behalen van je rijbewijs kost ongeveer 350 euro en een scooter kan je kopen voor 1200 euro. Je kan er zelfs eentje goedkoper krijgen voor tweedehands. Met een auto betaal je alleen al voor je rijbewijs 1600 in totaal, en dan heb je nog geen eens een auto. Je kan waarschijnlijk wel de auto lenen van je ouders, maar het is toch fijn als je er dagelijks gebruik van kan maken. Daarnaast komen nog eens andere kosten kijken zoals benzine kosten en onderhoud. Met een scooter is dit veel voordeliger, vooral op een jonge leeftijd. 

Op jonge leeftijd scooter rijden

Tot slot is het ook prettig dat je op zeer jonge leeftijd al scooter mag rijden. Op 15,5 jarige leeftijd kan je beginnen met je theorie en op je 16e mag je dan al afrijden. Zo kan je op jonge leeftijd al onafhankelijk zijn van andere vervoersmiddelen. Ideaal als je naar school moet elke dag. Door vroeg te beginnen heb je ook nog genoeg tijd om te sparen voor je autorijbewijs als je dit van plan bent. 

Reageren is niet mogelijk.