10 BBQ cadeaus voor de BBQ-liefhebber 10 BBQ cadeaus voor de BBQ-liefhebber

10 BBQ cadeaus voor de BBQ-liefhebber

Als je iemand kent die van grillen houdt, is de kans groot dat hij of zij alle basisbenodigdheden al in huis heeft. Maar er zijn nog genoeg cadeau-ideeën die hun volgende BBQ-sessie nog beter zullen maken. Of ze nu een beginner zijn of een doorgewinterde pro, deze tien cadeaus laten elke BBQ-liefhebber zeker glimlachen.

1. Een digitale vleesthermometer

Dit is een van de meest essentiële hulpmiddelen voor elke griller en wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat je eten elke keer weer perfect gaar is. Het heeft ook een timer, zodat je in de gaten houdt hoe lang bepaalde items nodig hebben om gaar te worden, zonder er voortdurend bij te hoeven staan. Een perfect BBQ cadeau dus. 

2. Een spatel met ingebouwde flesopener

Een spatel met ingebouwde flesopener voor degenen die graag entertainen en het tegelijkertijd leuk en handig willen houden. De ingebouwde flesopener maakt het gemakkelijk om drankjes te openen terwijl je hamburgers of hotdogs omdraait, zonder dat je van de grill af hoeft.

3. Een grillmand

Een grillmand is voor wie meer controle wil over zijn kookproces of graag experimenteert met verschillende ingrediënten en smaken. Met een grillmand bereid je kleinere items zoals groenten of zeevruchten zonder je zorgen te maken dat ze door de roosters vallen. 

4. Grilhandschoenen

Deze handschoenen beschermen de handen tegen hitte tijdens het bereiden van hete items op de grill, waardoor het een stuk gemakkelijker en veiliger is. Ze zijn er in verschillende stijlen, materialen en maten, zodat je iets vindt dat perfect bij je past.  

5. Een schort 

Veel mensen zijn geneigd te barbecueën zonder schort, maar komen er na verloop van tijd toch achter dat een schort handig. Zeker als je graag wil dat je kleren schoon blijven. Zo maak je zonder vies te worden de heerlijke gerechten en toetjes van de bbq.

6. Houtskoolschoorsteenstarter 

De houtskoolschoorsteenstarter maakt het gemakkelijker dan ooit tevoren om een vuur te maken voor je houtskoolgrill zonder aanmaakvloeistof te gebruiken, die het eten een onaangename smaak kan geven als je het niet goed gebruikt. 

Hamburgers op de grill

7. Grillborstel & schraperset

In deze set vind je zowel een borstel als een schraper, zodat je vastzittend vuil gemakkelijk van je grill verwijdert, zonder hem daarbij te beschadigen. De borstel heeft stijve haren die moeilijke vlekken verwijderen, terwijl de schraper zorgt voor zwaardere klussen zoals het snel en veilig verwijderen van roest of vetaanslag op metalen oppervlakken.   

8. Marinade injector 

Voor degenen die extra smaak willen toevoegen aan hun gegrilde voedsel, is een marinade injector een perfecte oplossing. Vul gewoon de spuit met je favoriete marinade-aroma’s (zoals knoflookboter of teriyakisaus) en injecteer ze direct in vlees voordat je het op de grill bereidt, voor extra smaak en sappigheid. 

9. Grillmatten 

Grillmatten zijn perfect voor degenen die een gelijkmatige warmteverdeling willen bij het koken en ook bescherming tegen flare-ups veroorzaakt door vet dat op hete kolen beneden druipt. Ze helpen ook kleven en knoeien op je grilloppervlak te voorkomen, zodat schoonmaken achteraf altijd eenvoudig is.   

10. Rookdoos & houtsnippers set

Voor extra rokerige smaak kies je een rookdoos (die direct boven het vuur zit) en houtsnippers (die tijdens het koken smaakvolle rook genereren). Vul gewoon de doos met houtsnippers naar keuze, steek ze aan en laat ze branden tot het gewenste rookniveau is bereikt voordat je het voedsel op de roosters erboven legt. 

Reageren is niet mogelijk.