Snotterende neuzen en rode ogen, het hooikoortsseizoen komt eraan. Snotterende neuzen en rode ogen, het hooikoortsseizoen komt eraan.

Het wordt weer lekker weer, dat betekent dat alles weer in de bloei staat. Wat vaak heel mooi uitzicht kan zijn voor veel mensen, toch vinden veel mensen deze tijd iets minder fijn. Veel mensen beginnen weer last te krijgen van hooikoorts. Jeukende neus en ogen, snotterende mensen en niezen hoort daar heel erg bij. Vooral in deze tijd kan dat voor veel rare blikken zorgen. Dit wordt toch snel geassocieerd met het virus, maar hooikoorts houdt niet op met bestaan. Hieronder gaan wij verder in op hoe jij de symptomen van hooikoorts kunt behandelen of symptomen kunt voorkomen.

Zet een Mondkapje op

Het is er helemaal ingestampt bij velen. Draag een mondkapje om anderen te beschermen. Dit keer pakken wij het even anders aan: draag een mondkapje om jezelf te beschermen. Een mondkapje zorgt er namelijk voor dat je geen pollen door de mond of neus naar binnen krijgt. Er zijn speciale mondkapjes voor hooikoorts gemaakt. In Azië is dit al jaren een manier om symptomen van hooikoorts te voorkomen. Vaak vind je terug op de verpakking of een mondkapje geschikt is voor hooikoorts. En aangezien het overal in de winkels ligt, kunnen wij daar nu goed gebruik van maken. 

Draag een Bril

Draag een bril, dit staat goed en het houdt de pollen tegen die kunnen rusten op de wimpers. Pollen worden niet alleen door de mond en neus opgenomen, deze kunnen ook via de traanbuizen naar binnen dringen, daarom krijgen veel mensen last van jeukende en droge ogen. Met het dragen van een bril voorkom je droge ogen. De ideale bescherming zou natuurlijk zijn om constant een mondkapje en een bril te dragen, maar helaas ontstaat er condens op de brillen, waardoor je helemaal niks meer kunt zien. 

Dit zijn enkele tips om klachten van hooikoorts te voorkomen. Het blijft vervelend om last te hebben van hooikoorts, maar met deze tips kun je in ieder geval weer een beetje normaal over straat tijdens de mooie dagen.

Reageren is niet mogelijk.