Last van lactose allergie? Met deze tips zul jij geen last meer hebben. Last van lactose allergie? Met deze tips zul jij geen last meer hebben.

Stel je zet een film op, daarbij heb je een grote bak met schepijs, na het eten van een beetje ijs, voel je ineens dat je last begint te krijgen van je maag. En iets later ren je naar de wc. Dat zijn veel voorkomende lactose allergie symptomen. Lactose allergie kun je hebben vanaf je geboorte, maar het kan ook ineens optreden. Je bent nooit veilig voor een lactose allergie. Dit vergt vaak grote aanpassingen aan je levensstijl, de melk in je koffie, de kaas op je broodje, die reep chocolade waar je zo van houdt, etc. Alles moet worden veranderd om geen last meer te krijgen van lactose allergie symptomen. Lees hieronder tips hoe jij je dagelijkse leven kan omzetten naar een levensstijl, waar je geen last meer zult hebben van lactose allergie symptomen. 

Gelukkig leven wij in een tijd waar er super veel alternatieve producten komen voor producten waar normaalgesproken lactose in te vinden is. Wist jij dat er zelfs lactose in paprikachips zit? Ook wij vragen ons af waarom, maar toch is het zo. 

Noot- of graanmelk

Dit zijn uiterst populaire producten. Zo hoor je steeds vaker dat mensen havermelk in hun koffie doen. Dit komt omdat dit een romige alternatieve melk is. Anders dan een amandelmelk, dat vaak wat waterig is, maar heerlijk om op zichzelf te drinken of bij de granola. Verder blijft sojamelk populair, let hierbij wel op dat veel mensen last blijven houden van soja. En ook heeft dit een nasmaak, je moet hier wel van houden. 

Harde/gedroogde kazen

Kaas zul je niet compleet van je af hoeven slaan, in harde kazen zit namelijk geen lactose. Denk hierbij aan oude kaas of parmezaanse kaas. Dus je kunt lekker je pasta met kaas blijven eten. Als deze kazen te sterk zijn van smaak, zijn er ook kazen die gemaakt worden met noten, deze zijn wat zachter van smaak en gaan qua smaak meer richting een jong belegen gouda of mozzarella. 

Lees vooral de ingredienten op producten goed en pas deze tips toe. Zo zul je geen last meer hebben van lactose allergie symptomen. 

Reageren is niet mogelijk.