Goede voornemens voor mondzorg in 2022 Goede voornemens voor mondzorg in 2022

Goede voornemens voor mondzorg in 2022

Nu 2022 eraan komt, is iedereen ook bezig met zijn of haar goede voornemens. Meest gehoorde voornemens zijn vaak afvallen, gezonder eten en meer bewegen. Maar ook goede voornemens voor mondzorg zijn belangrijk. Bij Praktijk von Brucken Fock hebben we het hier dan ook over tijdens de eerste behandelingen in 2021. Weten wat wij bij Praktijk von Brucken Fock onze patiënten aanraden voor goede voornemens als het gaat om mondverzorging in 2022? Lees dan snel verder.

De goede voornemens

Als het om mondhygiëne gaat en de goede voornemens die hierbij komen is het natuurlijk voor iedereen anders. Ga je niet op tijd naar je halfjaarlijkse controle? Dan kan het al een goed voornemen zijn om dit wel te doen. Doordat tijdens deze controles problemen al in een vroeg stadium gesignaleerd kunnen worden, is de behandeling doorgaans minder uitgebreid dan wanneer het probleem zich al veel verder heeft ontwikkeld. Bovendien is het bezoeken van een mondhygiënist ook een goed voornemen of het dagelijks flossen en/of stokeren zijn allebei goede voornemens.

Volhouden van de goede voornemens

Een goed voornemen is vaak een goede eerste stap. Maar de grootste uitdaging ligt in het volhouden van het voornemen. Het is daarom slim om het zo eenvoudig en concreet mogelijk te houden. Schrijf de voornemen op en leg hem op een plek waar je er vaak mee geconfronteerd wordt. Leg bijvoorbeeld bij je tandenborstel een briefje met: Ik ga iedere avond mijn tanden stokeren voordat ik mijn tanden ga poetsen. Het koppelen van je voornemen aan een bestaande gewoonte (dagelijks tandenpoetsen) kan ervoor zorgen dat je het eerder volhoudt.

Maar ook het halfjaarlijks gaan naar je tandarts kan je eenvoudig volhouden. Heb je een afspraak gehad? Plan dan direct je volgende afspraak in en schrijf hem in een agenda. Zo is de kans veel groter dat de controle ook echt plaatsvindt. Dit zijn maar enkele goede voornemens die helpen bij het verbeteren van jouw mondhygiëne. Bespreek met jouw tandarts wat een goed voornemen voor jou kan zijn en gebruik onze tips om deze vol te houden.

Reageren is niet mogelijk.