Wat zijn de meest voorkomende autoschades? Wat zijn de meest voorkomende autoschades?

Wat zijn de meest voorkomende autoschades?

Je bent in de haast en moet echt snel voordat de winkel dicht gaat brood halen. Je raced bijna de straat door met je auto. Oeh je ziet maar één plekje in de straat en dat gaat best wel krap worden. Je denkt er gaat toch niks gebeuren en probeert zo snel mogelijk te parkeren. Shoot stoepje geraakt. Zeg maar hallo tegen een nieuw krasje op de auto en bel maar meteen Wellcoll op. Wist je dat krasschade in de top drie meest voorkomende autoschades staat?

Bumper Schade

Een van de plekken van de auto die het aller vaakst de pineut is, is de bumper van de auto. Zowel de voorbumper als de achterbumper zijn helaas vaak het slachtoffer van autoschade. Bumperschade kan ontstaan tijdens het parkeren. Denk aan te ver naar achter inparkeren of net je zicht op de weg verliezen en teveel naar voren parkeren. Bumperschade kan ontstaan door het raken van een stoepje of door met pech een te hoge drempel over te gaan. Niet te vergeten is natuurlijk de oorzaak die valt onder de categorie aanrijdingen. Zo kan je tegen iemand zijn auto aanrijden als hij te plotseling remt. Wanneer jij dit dan ook doet kan het zijn dat iemand achterop bij jou terecht komt.

Krasjes in de lak

Een kras in jouw auto, dit heeft vast iedereen wel gehad. Een klein krasje die je makkelijk weg kon werken maar ook grotere en diepere krassen als gevolg van bijvoorbeeld een aanrijding. Een krasje is zo gemaakt. Stel dat je tegen de auto aankomt omdat je bijna viel. Jij bent dan wel niet gevallen, maar misschien is je sleutel wel langs de auto gekomen met krassen als gevolg. Sommige krasjes zijn erg klein en kan je met de juiste middelen wegpoetsen. Echter kunnen ergere krassen behoorlijk lastig zijn om weg te werken. Deze krassen kunnen het kostenplaatje van de auto erg omhoog gooien.

Hoe ontstaat ruitenschade?

Wanneer je over de weg met hoge snelheid rijdt is de kans groot dat er door al het wind zanddeeltjes en steentjes die normaal gesproken op de grond liggen in de lucht belanden. Deze vliegen dan door de lucht en komen soms tegen je auto aan. Kleine deeltjes veroorzaken geen probleem, maar zodra de deeltjes scherp zijn en tegen de ruiten van de auto aankomen kan dit schade met zich meebrengen. Wanneer er een steentje tegen de ruit aankomt kan dit een sterretje veroorzaken. Dit sterretje kan ervoor zorgen dat er barsten in de ruit tevoorschijn komen en dat de autoruit vervangen moet worden.

Top 3

Binnen de top drie meest voorkomende autoschades staat op nummer 1 bumper schade. Bumper schade kan ontstaan door jezelf maar ook door anderen middels een aanrijding. Hierna komen krassen in de auto het meeste voor. Dit klinkt niet gevaarlijk, maar het hindert vele autogebruikers wel als hun auto beschadigd is. Krassen wegwerken kan je zelf doen, maar zodra de kras geen krasje meer is kunnen de kosten behoorlijk hoog worden. Tot slot vind ruitschade erg vaak plaats. Dit begint vaak met een klein sterretje in de autoruit. Heb jij wel eens een sterretje in jouw autoruit gehad?

Reageren is niet mogelijk.