Deze behandelingen van Tandartstpraktijk Floriande komen het vaakst voor bij een tandarts Deze behandelingen van Tandartstpraktijk Floriande komen het vaakst voor bij een tandarts

Deze behandelingen van Tandartstpraktijk Floriande komen het vaakst voor bij een tandarts

Er zijn vele behandelingen waarvoor je terecht kan bij tandartspraktijk Floriande of elke andere tandarts. Tandartspraktijk Floriande voert vele verschillende behandelingen uit zoals ieder ander grote tandartspraktijk. In dit artikel lees jij de meest voorkomende tandartsbehandelingen. Voor uitgebreide informatie kunt u terecht op https://dentaldelft.nl/

 

Periodieke controle

De behandeling die het meeste voorkomt is natuurlijk de periodieke controle. Bij de controle wordt het gebit gecontroleerd op gaatjes en eventuele tandvlees ontstekingen. Daarbij kan een tandarts ook nog een röntgenfoto maken als hij of zij je gebit nog beter wilt bestuderen. Na de controle wordt het gebit ook nog gereinigd en krijgen kinderen vaak een fluorbehandeling. Als de tandarts een afwijking zoals een gaatje tegenkomt, moet er een nieuwe afspraak worden gemaakt om dit te verhelpen. Voor periodieke controle kan je bij tandarts IJsselstein terecht.

 

Brug

Wanneer iemand een tand of kies mist dan kan er een brug worden geplaatst. Een brug bestaat uit twee kronen en een kunsttand. De kronen worden bevestigd op de tanden aan de zijkant van de open plek. De kunsttand zal vervolgens de lege plek opvullen.

 

Kroon

Als een tand of kies verstevigd of beschermd moet worden kan er een kroon worden geplaatst. De kroon is een soort kapje van metaal of porselein die op de beschadigde tand of kies wordt gezet. Dit zorgt voor extra bescherming en stevigheid. Een kroon kan ook worden geplaatst op een implantaat als er helemaal geen eigen tand of kies meer is.

 

Implantaat

Een implantaat is een kunstwortel die gemaakt is van titanium. De implantaat lijkt op een schroef en wordt vastgezet in de kaak. Op de implantaat kunnen bovenstaande kroon en brug of een (gedeeltelijk) kunstgebit worden bevestigd.

 

Trekken tand of kies

Als een tand of kies niet meer te redden is of andere tanden in de weg zit dan zit er nog maar een ding op, de tand of kies trekken. In de meeste gevallen doet een tandarts dit zelf. Als dit niet zo is dan zal hij of zij je doorverwijzen naar een kaakchirurg.

Reageren is niet mogelijk.