Onzekerheden bij mannen: wat zijn de oorzaken? Onzekerheden bij mannen: wat zijn de oorzaken?

Man kijkend in spiegel

Onzekerheden bij mannen: wat zijn de oorzaken?

Iedereen weet dat sommige mannen erg onzeker zijn over hun uiterlijk. Met alle media willen mensen zich vaak van hun beste kant laten zien. Echter in het echt gaat dat niet altijd vanzelf. Sommige mensen hebben een aandoening waar ze zich voor schamen en daarom liever niet in publieke plekken komen. Een therapeut kan daarbij helpen. Nu is het fenomeen onzeker zijn zeker niet uniek voor mannen. In dit artikel kijken we echter wel naar de unieke problematiek achter de onzekerheid van mannen. Laten we eens kijken naar enkele van deze onzekerheden:

Kaalheid op vroege leeftijd

Wanneer je op latere leeftijd kaal wordt kan men het vaak nog accepteren. Een ander verhaal is het als je al op vroege leeftijd elke dag een stukje van je haar ziet verdwijnen. Mannen voelen zich vaak onaangenaam wanneer mensen het kunnen zien. Dit is vooral bij de inhammen of bovenop de kruin als men wat korter is.

Mannen zijn zich niet alleen zeer bewust van hun dunner wordende haar, maar ook van hun terugwijkende haarlijn of kaalheid. Mannen voelen zich hierdoor zeer zelfbewust en vermijden vaak sociale bijeenkomsten om het risico te verkleinen dat ze door iemand worden opgemerkt.

Dit gebeurt echter bij meer dan 30% van de mannen en hoe ouder je wordt hoe hoger de kans, tot wel 80%. Gelukkig zijn er tegenwoordig stappen die je kunt ondernemen om hier iets aan te doen, een haartransplantatie bijvoorbeeld.

Overmatig lichaamshaar en behaarde ruggen

Sommige mannen maken zich zorgen over hun overmatige lichaamsbeharing, vooral als hun partner niet van behaarde ruggen houdt. Ze kunnen zich zorgen maken dat hun partner hen daarom niet wil knuffelen. Lichaamshaar is over het algemeen genetisch bepaald en je kunt er niets aan doen.

Er zijn manieren om lichaamshaar te verwijderen, maar die zijn vaak duur, pijnlijk en/of tijdrovend. Bovendien kunnen ze huidirritatie veroorzaken, wat sommige mannen ervaren. Als je echt van je lichaamshaar af wilt, kun je je huisarts of dermatoloog raadplegen. Zij kunnen je helpen de juiste oplossing voor jou te kiezen. Je kunt ook met je partner bespreken wat je kunt doen om je allebei prettiger te voelen. Het is ook mogelijk om je lichaamshaar te scheren, maar pas op dat je jezelf niet snijdt.

Dark Side of Beard Game

In het algemeen laten mannen graag baarden groeien, maar niet iedereen kan een goede baard laten groeien. Sommige mannen laten een vlekkerige en dunne baard groeien, waardoor ze zich minder mannelijk en minder aantrekkelijk voelen voor hun partner. Ze kunnen zich ook onzeker voelen over hun uiterlijk door de vlekkerige en dunne baard. Er zijn veel manieren om dit probleem op te lossen. Je kunt proberen een paar weken een baard te laten groeien en kijken of het beter wordt. Je kunt ook verschillende producten combineren om de groei en de kwaliteit van je baard te verbeteren.

Grote dijen en billen

Sommige mannen hebben grote dijen en billen, waardoor ze zich minder aantrekkelijk voelen. Ze kunnen zich zorgen maken dat hun partner zich door deze onzekerheid niet tot hen aangetrokken voelt. Het beste wat je kunt doen als je grote dijen of billen hebt, is op je gezondheid letten.

Gezond eten, lichaamsbeweging en het vermijden van alcohol zijn enkele dingen die je kunt doen om je lichaam in goede conditie te houden. Zo kun je jouw gewicht onder controle houden en je vetpercentage binnen een gezonde marge houden. Er zijn ook chirurgische ingrepen die de omvang van je dijen en/of billen kunnen verminderen, maar deze ingrepen vergen veel moeite, geduld en geld. Zorg ervoor dat je deze procedures zorgvuldig plant om complicaties in de toekomst te voorkomen.

Face Shaming: dubbele kin, mollige wangen, scheve tanden en acnelittekens

Het gezicht is het eerste wat mensen opvalt. Als een man een grote neus, scheve tanden of een dubbele kin heeft, voelt hij zich waarschijnlijk onzeker over zijn uiterlijk. Hij kan zich zorgen maken dat zijn partner zijn uiterlijk niet mooi vindt. Het is mogelijk om je neus te verkleinen en andere gezichtsafwijkingen te corrigeren. Je kunt bijvoorbeeld plastische chirurgie ondergaan om jouw neus te corrigeren. Je kunt ook een beugel nemen of speciale producten gebruiken om je tanden te corrigeren. Je kunt ook make-up gebruiken om de onderkin en andere gebreken te verbergen.

Reageren is niet mogelijk.