De voordelen van duurzaam wonen zijn enorm De voordelen van duurzaam wonen zijn enorm

De voordelen van duurzaam wonen zijn enorm

Duurzaam wonen is de toekomst!

De overheid wil graag dat meer mensen duurzaam gaan wonen en steeds meer mensen beginnen dit ook de voordelen in te zien. In deze blog zal ik nog meer voordelen van duurzaam wonen benoemen om jou hopelijk positief te verrassen.

Kosten besparen

Als je duurzaam gaat wonen, ga je energie besparen en dus vanzelfsprekend ook kosten besparen. In mijn eigen woning heb ik dit al ervaren. Waar je voor kiest en welke investeringen je doet is aan jou, maar hier heb ik enkele goede opties om te verduurzamen. Allereerst zonnepanelen, in mijn ogen is dit de investering waar je zeker geen spijt van gaat krijgen. Je kan na tien jaar enorm veel geld gaan besparen. Een zonneboiler is een andere interessante optie, gemiddeld kun je per jaar meer dan vijftig euro gaan besparen. Mijn derde tip is om te kijken naar de isolatiemogelijkheden voor je woning, want dan kan je echt veel geld gaan besparen. Daarnaast is het gewoon fijn om comfortabel te wonen en dat zul je zeker doen in een goed geïsoleerde woning.

Goed voor het milieu

Natuurlijk wist je dat ik het ook ging hebben over het milieu. Alle drie de bovenstaande opties verbeteren het milieu en dit is gewoon nodig. Een warmtepomp is een andere manier om te verduurzamen, omdat dit zorgt voor veel minder (of geen) CO2-uitstoot. Dit komt het klimaat ten goede. De energie die opgewekt wordt komt uit natuurlijke onuitputtelijke bronnen en dit maakt het in tegenstelling tot grijze stroom veel beter voor het milieu. Een laadpaal laten installeren is een van die voorbeelden om duurzamer met het milieu om te gaan.

Goed gevoel

Duurzaam wonen geeft jezelf ook een goed gevoel. Vergelijk het met het steunen van een goed doel in Afrika, het is een mooi project waar je trots op kunt zijn. De resultaten zullen niet altijd zichtbaar zijn, maar je weet dat je goed bezig bent. Daarnaast bespaar je dus ook nog eens kosten, zeker op de lange termijn en is een goed geïsoleerd huis enorm veel waard op de huizenmarkt. De overheid subsidieert vaak duurzame investering, omdat ze die ontwikkeling (steeds meer duurzame woningen) toejuichen. Als jij na het lezen van deze blog de volgende gaat worden, ben ik tevreden!

Reageren is niet mogelijk.