Teambuilding uitje organiseren voor het hele bedrijf? 3 tips Teambuilding uitje organiseren voor het hele bedrijf? 3 tips

Teambuilding uitje organiseren voor het hele bedrijf? 3 tips

Teambuilding evenement

Waar teambuilding en andere bedrijfsuitjes vaak afgeschilderd werden als tijdverspilling, onnodig en kinderachtig zien steeds meer bedrijven én werknemers de waarde ervan. Teambuilding is namelijk ontzettend belangrijk voor de werksfeer en ook om beter om te kunnen gaan met de werkdruk. Samen met je team een activiteit doen buiten de muren van je bedrijf werkt bevrijdend en verhelderend. Je leert elkaar op een andere manier kennen en daardoor vaak ook beter. Je krijgt meer begrip voor elkaar en elkaars situatie en leert de persoon achter alleen maar de “collega’’ kennen. Er zijn ontzettend veel leuke teambuilding activiteiten te bedenken, je kunt dit zelf doen of hier een speciaal bedrijf voor inhuren. De uitdaging zit hem echter vaak wel in het samenbrengen van de verschillende afdelingen en leeftijden. In dit artikel deel ik 3 tips voor teambuilding uitjes voor het hele bedrijf met je om je alvast een beetje op weg te helpen!

Teambuilding voor het hele bedrijf

Zoals ik net al aangaf hoe je het tegenwoordig echt niet meer allemaal zelf te bedenken, ook al is dat ook super leuk! Er zijn verschillende bedrijven die een teambuilding uitje van a tot z voor jouw bedrijf kunnen regelen. Extra handig is het dat je bijvoorbeeld op deze website een overzicht van teambuilding bedrijfsuitje kunt vinden. Het enige probleem dat jij nu nog hebt is welke je moet kiezen, maar ik heb er alle vertrouwen in dat ook dat helemaal goed komt!

3 tips voor de allerleukste teambuilding uitjes voor jouw bedrijf

Ben jij iemand die graag zelf de touwtjes in handen neemt? Of ben je simpelweg gek op dingen regelen en creatief bezig zijn? Dan is het natuurlijk ook heel erg leuk om zelf wat activiteiten te bedenken om te doen in het kader van de teambuilding. Hieronder zet ik alvast 3 leuke ideeën voor je op een rijtje:

#1 Vertrouwensactiviteiten. 

Het hangt er natuurlijk vanaf hoe de onderlinge verstandhouding tussen de collega’s is, maar vertrouwensoefeningen doen het altijd goed. Juist ook in een team waar alles nog niet helemaal soepel verloopt. Wanneer je kiest voor een vertrouwensactiviteit dan zou ik dit zeker niet in de ochtend doen. Doe dit liever op een later tijdstip van de dag wanneer iedereen al ‘’ in de flow’’ zit. 

#2 Samenwerkingsactiviteiten. 

Samenwerkingsactiviteiten zijn zeker net zo belangrijk als de vertrouwensactiviteiten. Tijdens samenwerkingsactiviteiten is er vaak wat meer een balans tussen serieus zijn en lol hebben met elkaar. Dit zorgt voor een ontspannen sfeer. 

#3 Maak connecties

Maak tijdens de teambuildingactiviteiten een link naar jullie werkveld, zo sluit de teambuilding dag mooi aan op jullie dagelijkse bezigheden op kantoor. Ik hoop dat je iets gehad hebt aan de tips en informatie uit dit artikel. Mocht je na het teambuilding uitje de smaak te pakken hebben en een bedrijfsfeestje willen geven dan is het handig om rekening te houden met een aantal belangrijke punten. Veel succes en plezier!

Reageren is niet mogelijk.