Wanddecoratie voor in de woonkamer Wanddecoratie voor in de woonkamer

Wanddecoratie voor in de woonkamer

Het aankleden van je huis is leuk om te doen, maar kan ook heel vermoeiend zijn. Bijvoorbeeld wanneer je niet precies weet waarmee je dit moet doen. In veel woningen zie je vooral muren in effen kleuren. Dit kan ervoor zorgen dat het wat saai oogt. Dit kun je voorkomen door te spelen met wanddecoratie. Dit vrolijkt jouw muur gelijk op waardoor het er niet saai meer uitziet.

Wanneer je wel iets op je muur wilt, maar het geen echte opvulling nodig heeft, kun je voor iets minimalistisch kiezen. Schilder bijvoorbeeld wat kleine vormpjes of figuurtjes op (een deel van) je muur. Wanneer je hier niet zo goed in bent of geen inspiratie kan vinden, kun je ook kant en klare muurstickers kopen. Deze kun je direct op je muur plakken. Zelf hoef je er dus weinig meer aan te doen.

Iets anders wat veel mensen in huis doen, is het ophangen van verschillende lijstjes en decoraties aan de muur. Fleur deze bijvoorbeeld op met een aantal mooie schilderijen. Kijk hierbij bijvoorbeeld naar kleuren die je al in huis hebt staan, en laat deze terugkomen in de lijstjes om er een geheel van te maken. Dit geeft een mooi effect, en oogt nog steeds rustig.

Wanneer je de hele muur wilt versieren met een leuk printje, is het het makkelijkste om voor behang te kiezen. Kies bij voorkeur een muur die nu een beetje wegvalt, en laat deze extra opvallen met een mooi behang. Wanneer je kiest voor behang met een patroontje erin bewaar je de rust in huis, maar heb je toch iets unieks. Wanneer je iets wilt wat nog meer opvalt, kun je kiezen voor een drukker patroon.

Nog iets wat je tegenwoordig veel ziet, is de betonlook. Dit oogt industrieel en geeft de kamer een stoere uitstraling. Dit staat bijvoorbeeld heel mooi naast een eiken eettafel, omdat er zoveel contrast zit tussen het beton en het hout.

Reageren is niet mogelijk.