Kindvriendelijke gaashekwerken Kindvriendelijke gaashekwerken

Kindvriendelijke gaashekwerken

Voor kinderen is de tuin omringd met gaashekwerk een fijne en veilig plek om te spelen. Daarnaast kunnen ouders hun kinderen hier ook goed in de gaten houden. Het plaatsen van een zandbak of speeltoestel is niet voor iedereen weggelegd maar heb je bijvoorbeeld gaashekwerken dan kan je kinderen hier ook mee vermaken. In dit artikel lees je meer over het gebruiken van je omheining om je kinderen te vermaken.

Gaashekwerkpuzzel

Tegenwoordig kan je van je gaashekwerk een puzzel maken doordat er plastic blokjes verkrijgbaar zijn in verschillende felle kleuren. De blokjes kunnen eenvoudig in het gaas worden geklikt en ook weer verwijderd. Hierdoor kunnen kinderen heel veel verschillende kunstwerken maken. Ook kan je vooraf tekeningen maken en deze laten namaken door je kinderen

Beschilderd houtwerk

Moet je een nieuwe schutting en heb je jonge kinderen? Dan is het leuk om voor een gedeelte een goedkoop stuk houten schutting te plaatsen. Hier kunnen de kinderen dan leuk op schilderen. En het grote voordeel is dat als de verf droog is er gewoon weer overheen geschilderd kan worden. Het is verstandig om bij de wat jongere kinderen een oud kleed of zeil op de grond te leggen zodat de bestrating niet te vies wordt.

Krijtbord

Heb je liever niet dat je kind schildert op de schutting? Dan kan je ook een krijtbord maken of laten maken. Dit krijtbord kan je dan aan de schutting hangen. Hier kunnen de kinderen dan op tekenen en blijft de schutting schoon.

Niet kindvriendelijke hekwerken

Er bestaan natuurlijk ook hekwerken die niet zo goed zijn voor kinderen, zoals spijlhekwerken en sierhekwerken. Dit komt omdat deze vaak scherpe punten bevatten. Je kan deze hekwerken wel vriendelijker maken door te zorgen dat de kinderen niet in de buurt van het hek kunnen kopen. Dit kan door bijvoorbeeld planten te plaatsen voor het hek.

Reageren is niet mogelijk.