GEP pompput GEP pompput

GEP pompput

Wil men water van de ene plek naar de andere krijgen dan is een pompput een goede investering. Een GEP pompput kan vloeistoffen verplaatsen op plekken waar geen natuurlijk verval is en waar de aanleg van een verval niet praktisch of ondoelmatig is. Er is dan mechanische oplossing nodig om water te vervoeren. Pompputten die als een soort klein gemaal dienst doen zijn daarvoor uitermate geschikt. Deze zijn hebben een gemiddelde diepte van ongeveer tweeëneenhalve meter.

De uitvoering van zo’n waterput is gewoonlijk in beton. Watertanks zijn meestal in kunststof en in enkele gevallen in staal uitgevoerd. Wanneer dit betonnen vat in één stuk is gefabriceerd is deze gegarandeerd waterdicht. Bovendien is het een sterk materiaal dat hoge druk aan kan en slecht reageert met vloeistoffen. Dat maakt zo’n waterreservoir zeer geschikt voor het doorpompen van afvalwater, regenwater en andere type vloeistoffen. Verder is een GEP pompput voorzien van een pomp zoals de naam suggereert.

Pomputten en ander soort watertanks

Met GEP pompputten en watertanks kan men verder een watersysteem van een particuliere woning of een bedrijfspand uitbreiden. Wanneer een perceel ver van een algemeen riool ligt om afvalwater te lozen kan een pompput gebruikt worden om het water op de juiste plek te krijgen. Verder kunnen watertanks ingezet worden voor diverse doeleinden. Zo zijn er regenwatertanks waar men hemelwater in kan opslaan dat vervolgens gezuiverd kan worden om in een huishouden te gebruiken. Met een septische tank kan men zwaar vervuild water laten bezinken en op een natuurlijke manier zuiveren. Of men dus een GEP pompput of een watertank goed kan gebruiken, in beide gevallen kan men ervoor bij ons terecht.

Ons gehele assortiment

Ons gehele assortiment van GEP pompputten, regenwaterputten, watertanks, grijswatersystemen en andere producten kan men online bekijken. Indien men vragen heeft over de installatie van dergelijke watersystemen met een pompput kan men bij onze specialisten terecht.

Reageren is niet mogelijk.