Direct Geslaagd auto-theorie over bandenspanning en milieu Direct Geslaagd auto-theorie over bandenspanning en milieu

Direct Geslaagd auto-theorie over bandenspanning en milieu

Tijdens het theorie-examen voor uw auto moet u van flink wat zaken genoeg kennis hebben. Omdat sommige aspecten van de theorie nog wel eens in de vergetelheid raken zetten wij deze voor u op een rij in dit artikel! Wilt u 100% garantie dat u slaagt voor het examen? Overweeg dan een cursus te nemen bij Direct Geslaagd.  Bij deze rijschool kunt u zich eenvoudig aanmelden voor een van de cursussen. In dit artikel gaan wij verder in op de theorie op het  gebied van banden en milieu.

Banden

Als u uw banden een keer moet oppompen moet u natuurlijk wel weten tot welke bandenspanning u de banden moet oppompen. Ook moet u regelmatig checken of het profiel in de band nog wel goed is. De volgende regels zijn gangbaar:

Minimum profieldiepte van winterbanden is 4,0 mm

De minimum profieldiepte van een reguliere band is 1,6mm

De bandenspanning hoeft niet bij elke band hetzelfde te zijn.

Daarnaast kunt u last krijgen van aquaplanning. Dit gebeurt als u met een snelheid dat hoger ligt dan 80km/uur over water heen rijdt. Er ontstaat dan een dunne waterfilm tussen de band en het wegdek waardoor het voertuig tijdelijk onbestuurbaar wordt. Brede banden hebben minder grip tijdens aquaplanning. Dergelijke onderwerpen leer je tijdens het nemen van rijlessen.

Milieu

Als u langer dan 20 seconden stilstaat, moet u de motor van uw voertuig uitschakelen. Deze regel is ontstaan zodat het milieu zo min mogelijk wordt belast. De airco in uw voertuig gebruikt het meeste energie van allemaal. Als u dus milieuvriendelijk wilt rijden is het verstandig om de airco wat vaker uit te zetten. Probeer de versnelling ook zo hoog mogelijk te houden. Op deze manier bespaart u brandstofgebruik. Bij Rijschool Uniek Leiden kan je leren hoe en wanneer je de motor aan of uit moet zetten. Bij diesel is het doorgaans zo dat u tussen de 1500 en 2000 toeren moet schakelen. Bij benzine ligt dit aantal tussen de 2000 en 2500 toeren.

Wij hopen u zo veel mogelijk te hebben geïnformeerd! Veel succes met het behalen van uw theorie-examen.

Reageren is niet mogelijk.