Wat kost een uitvaart? Wat kost een uitvaart?

Wat kost een uitvaart?

Als je nog nooit eerder een begrafenis hebt gehad, zou je denken dat het goedkoop is. Zeker, het kan niet zo duur zijn, toch?

 

Fout. Begrafenissen lopen regelmatig in het bereik van een paar duizend euro. Dit blijkt uit Nibud-onderzoek (2017). De gemiddelde uitvaartkosten bedragen ongeveer € 7.500 (Consumentenbond). Een crematie is doorgaans goedkoper dan een begrafenis..

Nog verrassender is dit alleen voor het absolute minimum. Als je verder wilt gaan dan de basis, bereid je dan voor op veel meer.

 

Begrafenis

De hoge kosten van een uitvaartdienst betekenen dat het vaak een last is voor slecht voorbereide gezinnen. Een van de beste manieren om begrafeniskosten op te nemen in uw vermogensplanning is door een levensverzekering te zoeken die dergelijke kosten dekt. Een levensverzekering kopen die begrafeniskosten, begrafeniskosten en andere kosten dekt, geeft je gemoedsrust en bespaart je gezin veel zorgen.

Te overwegen factoren

Degenen die nog nooit een begrafenis hebben moeten organiseren, denken waarschijnlijk dat het een veel eenvoudiger zaak is dan het is. Om te beginnen, een typische begrafenis omvat meestal factoren als:

begrafenis kleding
begrafenis lijkwade
grafkelder
een kist
overlijdensakte
bloemen
transport van het lichaam
en meer.

Maar ook het gereed hebben van het graf voor de begrafenis.

Dan heb je nog andere factoren, zoals de ceremonie zelf. Waaronder:

het inhuren van geestelijken en muzikanten
een lijkwagen of een uitvaartbegeleider gebruiken
een overlijdensbericht krijgen
afdrukken van materialen
begrafenisplechtigheid kosten

Crematie

Een crematie is daarentegen vele malen goedkoper. Crematies variëren van ongeveer € 500 tot € 3000 en meer.

Tegenwoordig kiezen daarom steeds meer mensen voor een crematie. Volgens het CBS en CLV koos 65% voor een crematie in 2017 tegenover 35% voor een begrafenis. Dit percentage stijgt met de jaren. Wanneer het aankomt op wijze van gedenken zijn urnen en assieraden het meest populair. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een bijzondere urn in plaats van de traditionele vormen.

Waarom een uitvaartverzekering belangrijk is

Het belang van een uitvaartverzekering is eenvoudig. Het helpt je geliefden te beschermen wanneer je sterft.Een goede vermogensplanning maakt het rouwproces niet alleen eenvoudiger, maar beschermt het ook financieel.

Een van de grootste manieren waarop dit gebeurt is door ze te beschermen tegen belastingaanslagen. Te veel erfgenamen belanden te veel in belastingen op hun nalatenschap. Een uitvaartverzekering vermindert niet alleen de belastingdruk op erfgenamen, maar laat je ook beslissen wie deze erfgenamen zijn, en in welke mate ze zullen profiteren van je nalatenschap.

Het kopen van de uitvaartverzekering garandeert ook dat uw dierbaren financieel gedekt zijn in het geval van uw overlijden.

Reageren is niet mogelijk.