Waardoor is AliExpress goedkoop? Waardoor is AliExpress goedkoop?

AliExpress is een Webshop die internationaal bekend is. Het is één van de grootste webshops ter wereld. Het is voornamelijk bekend vanwege het grote aanbod aan producten, maar ook omdat AliExpress goedkoop is. Hoe het komt dat AliExpress zo goedkoop is, wordt in dit artikel uitgelegd. 

Dit maakt AliExpress goedkoop

De meeste producten op Aliexpress worden in China of andere Aziatische landen geproduceerd. De kosten voor het produceren in deze landen is erg laag, zeker wanneer er grote hoeveelheden worden geproduceerd. Dit is wat er veel bij AliExpress gebeurd. De producten komen uit landen met lage productiekosten en ze worden vaak in grote getalen tegelijk geproduceerd. 

Daarnaast subsidieert de Chinese overheid postverzendingen. Ook heeft AliExpress met verschillende postbedrijven een deal gesloten om de pakketjes te verzenden. Hierdoor worden de zendingen nog goedkoper. 

Let op namaakartikelen

Vaak worden er dure producten aangeboden voor hele lage prijzen. Hierdoor lijkt AliExpress heel goedkoop. Over het algemeen is AliExpress ook goedkoop, maar in sommige gevallen moet je goed oppassen wat je koopt. Het kan namelijk voorkomen dat er bijvoorbeeld een IPhone wordt aangeboden voor 150 euro of een ring met een diamant voor 5 euro. Dit zijn geen realistische bedragen voor dergelijke producten en dus moet je goed bedenken of dit echte artikelen zijn. Let daarom goed op bij het kopen van merken of de prijs wel realistisch is.

AliExpress doet er zo veel mogelijk aan om nep artikelen te weren. Helaas kunnen zij dit niet allemaal snel genoeg bijhouden en kan het voorkomen dat er nep artikelen worden verkocht. Controleer daarom altijd de reviews van een product en de verkoper

Let op de extra kosten

AliExpress zelf is over het algemeen erg goedkoop. Toch kan de bestelling duurder uitvallen dan gedacht. Dit komt doordat Nederland invoerrechten kan heffen. Deze heffingen worden gerekend wanneer er een bestelling van boven de 150 euro wordt geïmporteerd. Naast de importheffingen, wordt er ook btw gerekend. De hoogte van de heffingen en btw hangt af van de producten en de prijzen. Meer informatie over de heffingen is te vinden op onze website (https://www.aliexpressinfosite-nederland.nl).

Reageren is niet mogelijk.