Nieuwe fiets kopen en de oudere voorgangers Nieuwe fiets kopen en de oudere voorgangers

Nieuwe fiets kopen en de oudere voorgangers

De fiets is in zijn huidige vorm niet meer uit ons straatbeeld weg te denken. Het heeft behoorlijk lang geduurd voordat de fiets zich heeft ontwikkelt tot de huidige vorm. In dit artikel lopen wij de reis langs die de fiets heeft afgelegd. Wilt u toevallig een fiets kopen? Een fiets kopen kunt u gemakkelijk doen bij Atlas Fietsen. De website van Atlas fietsen geeft u een overzicht van alle producten die in het assortiment zitten. 

Loopfiets

De voorganger van de hedendaagse fiets is de loopfiets. Deze fiets had geen mogelijkheid om te sturen. Deze loopfiets werd in de loop der tijd verder ontwikkeld door baron Karl von Drais. Deze man maakte van een frame, houten wielen en een zeer eenvoudig zadel de eerste echte loopfiets. Deze loopfiets had geen trappers. De bestuurder moest zich namelijk afzetten van de grond. Dit leidde tot de allereerste loopfiets in 1817. Hoewel de voeten op de grond werden gezet, was het vrij lastig om jezelf te balanceren op de fiets. Dit werd door veel gebruikers als  vervelend ervaren en daarom maakten veel mensen in deze periode gebruik van een driewieler of zelf vierwieler. 

De eerste echte fiets 

De eerste fiets die wat weg had van de fiets die we vandaag de dag kennen is ontstaan in 1865. Deze fiets was een tweewieler en werd ontwikkeld door een Fransman. Deze fiets maakte meer gebruik van duurdere materialen. Zo werd het frame en de wielen gemaakt van ijzer. Aan de voorwielen werden de trappers gemonteerd. Het probleem bij deze fietsen was dat de trappers nog niet werkten met een kettingaandrijving. Daardoor werd de snelheid van de fiets bepaald door de grote van de wielen. Dit leidde tot de hoge bi. Een fiets waarbij het voorwiel enorm groot waren. Met de kettingaandrijving was de fiets compleet.

Reageren is niet mogelijk.