Mama hack: een elektrische moederfiets Mama hack: een elektrische moederfiets

Mama hack: een elektrische moederfiets

Mama zijn is hard werken. De kinderen naar school brengen, het huishouden draaiende houden en tussendoor ook nog carrière maken, zijn maar een paar taken van een moderne mama. Multitasken en plannen zijn dan ook de sleutelwoorden die het leven van een mama omschrijven. Het valt absoluut niet mee om de hectiek van het dagelijks leven in goede banen te leiden. Hoe fijn zou het dan ook zijn om iedere dag te vertrouwen op een stalen ros, die jou, je kids en je boodschappen moeiteloos vervoert? Wij denken dat de mama e bike een lifehack is voor een hele hoop super mama’s die zo nu en dan wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken! Wij kunnen in ieder geval niet meer zonder en leggen je in deze blog uit waarom.

 

e-bike

 

Wat zijn de kenmerken?

De mamafiets is toch wel het trouwe werkpaard van de moderne mama. Een mamafiets herken je aan een aantal kenmerken. Als allereerst is een mamafiets te herkennen aan de brede instap wat inhoudt dat er voldoende afstand tussen het stuur en het zadel zit om een kinderzitje aan het stuur te bevestigen en zelf ook nog op te kunnen stappen. Daarnaast heeft een mama fiets een extra breed stuur voor de bevestiging van het kinderzitje. Ook is het frame van een mamafiets super lichtgewicht, want zeg nou zelf, je kinderen, de boodschappen en jijzelf zijn al zwaar genoeg om voort te trappen toch? Een elektrische mamafiets bezit over dezelfde kenmerken als een gewone mamafiets, maar is voorzien van trapondersteuning. Dit maakt dat je kunt genieten van het gemak van een mamafiets, zonder uitgeput te raken van het fietsen!

 

Veiligheid boven alles!

Naast jezelf en zo nu en dan ook je boodschappen, neem je natuurlijk ook je meest kostbare bezit geregeld mee op de fiets, namelijk je kids. Om die reden is veiligheid ontzettend belangrijk. Om die reden is de elektrische mamafiets uitgerust met een groter bedieningspaneel welke je met slechts een hand kunt bedienen. Door de extra grote letters en cijfers zie je in een opslag belangrijke informatie, waardoor je je ogen zoveel mogelijk op de weg kunt houden. Om de mama e bike ook bij stilstand veiliger te maken is deze voorzien van een stevige tweepoot standaard. Deze zorgt ervoor dat je je kinderen op de fiets kunt tillen zonder dat je bang hoeft te zijn dat deze omvalt. Dat voelt een stuk veiliger!

 

De accu

De elektrische fietsen binnen de categorie ‘mama e bike’ zijn voorzien van elektrische trapondersteuning. Dit komt voort uit de accu die de motor voorziet van stroom. De mate van ondersteuning wordt met slechts een druk op de knop geactiveerd, versterkt of uitgeschakeld. De actieradius van de accu verschilt natuurlijk per e bike merk, en is daarnaast ook sterk afhankelijk van zaken als bandenspanning, belading en het wegdek. Gelukkig laadt een accu binnen een paar uur volledig op. Voor je het weet kun je weer rekenen op je stalen ros!

Reageren is niet mogelijk.