De betrouwbaarheid van de verkoper op AliExpress controleren De betrouwbaarheid van de verkoper op AliExpress controleren

AliExpress is erg secuur met het aanpakken van slechte verkopers. Het bedrijf houdt continu in de gaten of de verkopers de regels volgen van AliExpress. Daarnaast hanteert de website een reputatiesysteem waarmee verkopers gestraft worden of zelfs van de website worden verbannen. Bij AliExpress is de klant altijd koning. Hoe weet je of een verkoper betrouwbaar is? En wat te denken van de AliExpress Euro prijzen? Bijna elke verkoper op AliExpress zal zijn beloftes nakomen, maar in dit artikel gaan we er van uit dat sommige verkopers niet betrouwbaar zijn. AliExpress Infosite Nederland legt het je uit! 

Reputatie van de verkoper

Bij elke verkoper kun je de reputatie vinden. Deze kun je vinden boven elk product van de verkoper. Medailles staan voor een goede reputatie en kroontjes staan voor uitmuntende reputatie. Als je daar op klikt, zie je de scores van elke categorie: de communicatie en de snelheid van de levertijd. De reputatie wordt voor een lange tijd opgebouwd en de reputatie is ontzettend belangrijk voor elke verkoper. Een goede reputatie is erg heilig voor een verkoper, want zonder een goede reputatie kunnen zij geen goede verkoper realiseren. 

Neem de recensies door van de verkoper

Bij elke verkoper krijg je een feedback-knop te zien. Dit is algemene feedback over de verkoper. Daarnaast kan je onder elk product feedback lezen over de kwaliteit en bezorgtijd van het product. Zo krijg je als consument een goed beeld wat je kan verwachten van het product. De feedback van elke verkoper en elk product wordt automatisch vertaalt naar het Nederlands. 

Neem contact op met de verkoper

Als je twijfels hebt over een product geeft de verkoper jou de mogelijkheid om contact op te nemen voor verdere informatie. Op elk productpagina vind je een knop met ‘Neem contact op met de verkoper’. Je kan de verkoper bellen voor meer informatie over de bestelling, kwaliteit van het product of eventuele vragen over het product nadat je het product hebt gekocht.

Reageren is niet mogelijk.