Bang voor de tandarts? Kom naar tandartspraktijk Capelle aan den IJssel Bang voor de tandarts? Kom naar tandartspraktijk Capelle aan den IJssel

Er zijn veel mensen bang voor de tandarts. Dit merken ze ook bij een tandartspraktijk in Capelle aan den IJssel. Hier is dan ook een speciale angsttandarts. Heeft jouw tandartspraktijk geen speciale angsttandarts zoals de tandartspraktijk in Capelle aan den IJssel? Lees dan in dit artikel wat je kan doen wanneer je weer naar de tandarts moet en bang bent. 

Verwachtingspatroon

Er zijn tandartsen die niet goed aangeven wat zij tijdens de behandeling gaan doen. Dit zorgt er voor dat je als patiënt niet precies weet wat er gaat gebeuren en hoe lang dit allemaal gaat duren. Bij sommige mensen kan dit paniek veroorzaken. Heb jij hier last van? Vraag dan van te voren aan de tandarts wat hij of zij gaat doen en hoeveel tijd dit inneemt. Dit zorgt er voor dat je je beter kan instellen op wat er gaat komen. Het verkrijgen van deze informatie zorgt bij de meeste mensen voor een rustgevend gevoel. Zo kan een tandarts bij een wortelkanaalbehandeling aan de hand van de röntgenfoto’s laten zien wat en waar iets gaat gebeuren. Het is ook mogelijk dat je tandarts je een spiegel geeft zodat je gedurende de behandeling mee kan kijken met wat hij of zij allemaal aan het doen is in jouw mond.

De controle

Sommige patiënten vinden het lastig om de controle uit handen te geven en voelen dit wanneer ze bij de tandarts in de stoel liggen. Door met je tandarts van te voren een signaal af te spreken die je kan geven als je je erg onrustig of niet lekker voelt kan je meer controle over de situatie geven. In de meeste gevallen zorgt dit ervoor dat je meer rust hebt. 

Ademhaling

Een laatste tip voor als je bang bent voor de tandarts is letten op je ademhaling. Letten op de ademhaling kan in alle stressvolle situaties helpen. Wanneer je rustig ademhaalt, word je vanzelf ook rustiger. Het rustig ademen kan je gemakkelijk thuis oefenen door te gaan liggen met je handen op je buik en rustig te ademen. Hoe meer je oefent, hoe makkelijker het zal gaan. Dit kan je de volgende keer in de tandartsstoel dan ook gebruiken.

Reageren is niet mogelijk.