InMotion Dans en de dansmove die de wereld verbaasde InMotion Dans en de dansmove die de wereld verbaasde

InMotion Dans en de dansmove die de wereld verbaasde

Michael Jackson staat tot op de dag van vandaag bekend als een van de grootste entertainers aller tijden. Dat Michael een uitstekende danser was staat dus buiten kijf. Toch zijn is er een dansbeweging waarover wetenschapper jarenlang hun hoofd hebben gekraakt. Over deze dansbeweging vertellen wij u in dit artikel meer. Wilt u zelf leren dansen zoals “The king of pop”?  Dan kunt u terecht bij InMotion Dans. Op https://inmotiondans.nl/ kunt u in contact komen met een van de dansinstructeurs.

Verbazingwekkend

In 1987 verbaasde MJ de wereld door in de clip van het nummer “Smooth Criminal” een hele aparte dansbeweging uit te voeren. Jackson buigt in de videoclip van het lied namelijk in een hoek van 45 graden. Michael houdt daarnaast zijn voeten plat op de grond. Normaal gesproken komen zelfs professionele dansers niet verder als een hoek van 30 graden en diverse wetenschappers keken deze dansbeweging dan ook met verbazing aan. Omdat Michael Jackson de beweging ook in de live-concerten uitvoerde kon het ook onmogelijk een filmtruc zijn. Maar wat was het dan wel?

Speciale schoenen

De zanger maakte tijdens het uitvoeren van deze beweging gebruik van een speciaal soort schoenen. Hij had zelf een patent aangevraagd op deze schoenen. De schoenen bevatten een driehoekige uitsparing in de hiel. Hierdoor kon de schoen zich bevestigen op de metalen nagel die uit het podium kwam. Hierdoor werd extra steun gecreëerd zodat er een grotere hoek gemaakt kon worden.

Pas op! Deze beweging is niet makkelijk

Alhoewel er gebruik wordt gemaakt van speciale schoenen is deze dansbeweging niet makkelijk. De rug- en kuitspieren moeten namelijk een enorme kracht leveren om het lichaam stijf te houden tijdens de choreografie. Veel fans van Jackson probeerden de buiging na te bootsen maar blesseerde zich hierbij. Chirurgen hebben daarna waarschuwingen gegeven om deze act na te bootsen.

Reageren is niet mogelijk.