Dental Center Fitgebit en raad over tandpasta Dental Center Fitgebit en raad over tandpasta

Dental Center Fitgebit en raad over tandpasta

Er zijn tegenwoordig zoveel tandpastamerken op de markt dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Tandpasta is er niet alleen om uw gebit te reinigen maar kan uw tanden ook een net iets wittere uitstraling geven of juist overgevoeligheid van het gebit tegengaan. Heeft u al last van gaatjes? Dan gaat tandpasta helaas niks oplossen. U kunt in dit geval terecht bij Dental Center Fitgebit. Op https://dentalcenterfitgebit.nl/ komt u eenvoudig in contact met een van de specialisten. Bij deze praktijk staat u nooit op de wachtlijst en wordt u direct geholpen!

Gevoelige tanden

Zijn uw tanden gevoelig als u koude of warme producten eet? Dit komt vaak door teruggetrokken tandvlees waardoor de halzen van de tanden bloot te komen liggen. Er zijn tandpasta’s die deze overgevoeligheid tegen kunnen gaan. Deze tandpasta’s leggen namelijk een kleine beschermlaag over de blootliggende tandhals heen. Zodoende worden de pijnlijke prikkels stevig afgeremd. Ook nadat u geen last meer heeft van de gevoelige tanden is het aangeraden om door te blijven poetsen met een pasta die helpt tegen gevoelige tanden. De kans is groot dat het gevoel terugkomt als u begint te poetsen met reguliere tandpasta.

Tandvleesontsteking

Ontstoken tandvlees voorkomt men door een goede mondhygiëne aan te houden. Gebruik daarom flosdraad en een tongschraper buiten het poetsen van de tanden. Als u vaker last heeft van ontstoken tandvlees is het aangeraden om tandpasta te gebruiken voor gevoelige tandvlees. Deze bezitten namelijk vaak antibacteriële middelen. Doordat de tandpasta deze antibacteriële middelen moet u dit niet voor een lange periode gebruiken.

 Witte tanden

Als u graag wittere tanden wilt kunt u hier speciale tandpasta voor kopen. De werking van de producten stond vaak ter discussie maar het blijkt toch dat sommige hiervan echt werken. Er zijn een aantal technieken die worden gebruikt om de wittere uitstraling van de tanden te bewerkstelligen. Zo zitten er is sommige tandpasta’s blauwe lichtdeeltjes dit de tanden witter laten lijken.

Reageren is niet mogelijk.