Belangrijkste termen op een datingsite Belangrijkste termen op een datingsite

Belangrijkste termen op een datingsite

Wanneer je jouw datingsite heb uitgekozen via de Gratis Datingsite en je actief gaat deelnemen in de online datingwereld zul je verschillende termen tegenkomen die onbekend zijn. De belangrijkste termen uit de datingwereld worden hier uitgelegd. Deze termen zal je niet snel gebruiken maar zijn meer benamingen voor personen of situaties.

Negatieve termen

Het grootste gedeelte van de termen die naar voren komen hebben een negatieve betekenis. Zo wordt de term breadcrumbing gebruikt voor een persoon die iemand aan het lijntje houdt en zorgt dat diegene niet afhaakt. De termen slow fade en ghosting gaat over het verbreken van het contact. Bij slow fade geeft een persoon steeds minder aandacht nadat er intensief contact is geweest. Iemand die aan ghosting doet gaat verder. Deze persoon verbreekt van de ene op de andere dag het contact. Slachtoffers van iemand die aan ghosting doet kunnen aan zichzelf gaan twijfelen omdat zij niet weten wat de reden is achter het verbreken. Nadat iemand aan ghosting heeft gedaan, kan die persoon ook aan zombieing doen. De persoon stuurt dan ineens weer een berichtje of liket een post op social media. Deze persoon doet dan alsof er niks aan de hand is en alsof het ghosting nooit is gebeurd.

Er bestaat ook een term die is afgeleid uit de sportwereld namelijk benching. De persoon vindt jou niet leuk genoeg voor een relatie maar wil je wel houden als tweede keus, op de bank. Dit zal je aan het begin niet doorhebben maar uiteindelijk merk je dit wel.

Neutrale termen

In de online datingwereld zijn er niet alleen maar negatieve termen. Zo bestaat de term shaveducking voor een vrouw die niet weet of ze een man aantrekkelijk vindt of dat ze vooral op zijn baard valt. Ook de term sapiosexual is een bekende term in de online datingwereld. Iemand die zich identificeert als sapiosexual voelt zich aangetrokken tot intelligente mensen.

Let goed op vooral de kenmerken van de negatieve termen en vermijd deze personen zo veel mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.