MvR Schilderwerken en de invloed van het weer op de schilderkunsten MvR Schilderwerken en de invloed van het weer op de schilderkunsten

MvR Schilderwerken en de invloed van het weer op de schilderkunsten

Een specialist zoals MvR Schilderwerken weet precies wat het beste weer is om te schilderen. Het is namelijk zo dat niet bij ieder weertype de beste resultaten geboekt kunnen worden. Dit artikel is geschreven om als zelfdoener een huis te kunnen schilderen. Je wilt natuurlijk je huis zo goed mogelijk schilderen. Wanneer je https://mvrschilderwerken.nl/ niet in gaat schakelen is het slim om dit artikel te lezen.

Algemeen

Voor de specialisten is het bekend, maar een schilder kan beter niet schilderen bij een extreem harde wind of koud, droog, warm en nat weer. We wonen in Nederland en daarom kan dit nog wel eens lastig zijn. Dat is de reden dat dit artikel is geschreven. In dit artikel wordt er het één en ander duidelijk over de weersomstandigheden en het schilderen.

Weersomstandigheden

Wanneer het koeler wordt in de avond is het slim om al enkele uren daarvoor te stoppen met schilderen. Het is namelijk zo wanneer het afkoelt dat het vochtiger wordt. Wanneer de vocht in de verf trekt krijg je een matte look. Dit is natuurlijk niet wat je wilt. Dit komt vooral voor in de maanden september en oktober. Het is ook niet slim om te gaan schilderen in de volle zon bij warm weer. Dit is niet slim, omdat er dan blaasjes ontstaan bij het opdrogen. Deze blaasjes wil je natuurlijk niet hebben op je schilderwerk.

Wanneer de nieuwe laag verf aanbrengen?

Wanneer je een nieuwe verf aan wilt brengen moet je rekening houden dat je bij 20 graden na 12 uur de tweede laag aan kunt brengen. Bij iedere 5 graden dat lager uitvalt, verdubbelt het aantal uur. Dus bij 15 graden kan je de tweede laag pas 24 uur na het schilderen aanbrengen. Al met al zijn er vele invloeden van het weer. Pas dus goed op als je wilt gaan schilderen.

Reageren is niet mogelijk.