Wereldrestaurant Beverhof en een biefstuk bakken Wereldrestaurant Beverhof en een biefstuk bakken

Wereldrestaurant Beverhof en een biefstuk bakken

Het bakken van een biefstuk hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Toch presteren sommige mensen het om een droog lap vlees te serveren. Daarom geven wij in dit artikel een aantal tips om de lekkerste biefstukken te bakken! Gegarandeerd genieten van een lekkere biefstuk? Breng dan een bezoekje aan het Wereldrestaurant Beverhof. Op de website van Wereldrestaurant Beverhof kunt u gemakkelijk een plaatsje reserveren.

De juiste temperatuur

Wilt u een biefstuk die gelijkmatig gegaard is? Dan is het van belang dat u de lappen vlees op tijd uit de koelkast haalt. Haal het vlees een uur van te voren uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Dek de biefstuk wel af. Heeft u biefstuk die vacuĆ¼m verpakt is? Haal de biefstuk dan wel uit de verpakking. Zo voorkomt u dat het vlees schrikt in de pan en van binnen eigenlijk nog te koud is.

Specerijen

Zouten zorgen ervoor dat zowel het vlees als de jus een lekkere smaak krijgt. Maar zout trekt ook vocht uit de biefstuk. Bestrooi de biefstuk daarom vlak voor of tijdens het bakken. Na het bakken kunt u peper over de biefstuk heen gooien. Breng de peper niet aan tijdens het bakken. De peper zal namelijk verbranden tijden het verhitten in de pan.

Boter en olie

Een lekkere biefstuk bakt u natuurlijk in de roomboter. Verhit de ongezouten roomboter in een pan en wees niet te zuinig. Voeg daarnaast een klein scheutje olie toe bij te boter. Laat de boter goed smelten totdat deze goudbruin wordt. De combinatie van olie en boter zorgt ervoor dat u de mooie rijke smaak van de roomboter houdt, en daarnaast op hogere temperaturen kan bakken door de toevoeging van olie. Zo zorgt u dat de biefstuk mooi dicht kan schroeien zonder dat deze verbrandt.

Reageren is niet mogelijk.