Thuis koken voor grote groepen mensen Thuis koken voor grote groepen mensen

Nederland staat niet zo bekend om gezamenlijk dineren zoals bijvoorbeeld Italië of de kookkunsten vanuit Frankrijk. Toch houden we ervan om gezamenlijk te eten en dit kan thuis dankzij een thuiskok of in een van de vele restaurants. Nederland produceert drie keer zoveel voedsel dan dat er geconsumeerd wordt waardoor voedsel wel degelijk belangrijk is voor ons landje. Sommige houden ervan om te spelen met potten en pannen terwijl andere liever iets afhaalt of een restaurant bezoekt. Helaas kan niet iedereen het zich financieel veroorloven en kan men er bijna niet aan ontkomen. Bijna iedereen in Nederland zal jaarlijks uren in de keuken spenderen. Het is dus belangrijk om te weten wat je lekker vind, wat je leuk vind om te bereiden, maar ook vooral de manier waarop je het beste aan de slag kunt gaan. Maar je kan natuurlijk ook een thuiskok inhuren.

De essentie van voorbereiding

Veel mensen hebben eerder van de term mise-en-place gehoord maar weten niet wat het daadwerkelijk betekend of waar het vandaan komt. De term mise-en-place betekent in het frans “op zijn plaats gezet”. De Fransen hadden al vroeg door dat de voorbereiding een belangrijk aspect was in de keuken. Hierbij draait het om het schoonmaken en snijden van producten, warme voorbewerkingen (zoals warme sauzen of voorgaren), maar ook het dekken van de tafel. De horeca maakt hier gebruik van om de gasten van snelle service te voorzien.

Koken voor grote groepen mensen

Wanneer iemand voor zichzelf kookt zal diegene het vaak minimalistisch houden. Hiervoor hoeft er niet per se gebruik worden gemaakt van voorbereidingstechnieken. Tijdens de feestdagen komen vaak grote groepen mensen bijeen om vervolgens uitgebreid te dineren. Er zullen veel verschillende producten bereid worden waardoor het belangrijk is om overzicht te bewaren. In zulke gevallen kan de mise-en-place methode zeker goed te pas komen tenzij je natuurlijk graag je familie of de drukte wilt ontvluchten. Maar wij gaan er van uit dat het veel aangenamer is om te koken met goede voorbereiding.

Reageren is niet mogelijk.