Opzoek naar een BSO voor uw kind? Hier moet je opletten bij het kiezen van de geschikte BSO! Opzoek naar een BSO voor uw kind? Hier moet je opletten bij het kiezen van de geschikte BSO!

Het uitzoeken van een BSO, waar moet je op letten?

Sinds kort ben ik weer begonnen met fulltime werken, hierdoor was ik niet meer in de gelegenheid om mijn dochtertje van zes zelf op te halen van school. Wij wonen zelf in Haaksbergen en hier ben ik dan dus ook opzoek gegaan naar een kinderdagverblijf.

 

Locatie en kosten

Wat ik het meest belangrijk vond was dan mijn kind kon ontspannen na een lange dag op school. Hierdoor maakte de kosten en locatie me niet zo veel uit. Het is natuurlijk heel goed mogelijk dat dit voor jou wel een rol speelt. In dit geval kun je een lijstje maken met de verschillende BSO’s en met de uitkomsten hiervan de meest geschikte BSO te kiezen.

 

Informeer van te voren  bij andere ouders

Op het schoolplein hoorde ik van andere ouders wel eens verhalen over verschillende BSO’s. Ik heb dan ook geïnformeerd bij andere ouders wat hun ervaring was met de verschillende buitenschoolse opvang. Nu verschilt dit natuurlijk per ouder, maar hierdoor kon ik wel weer een paar BSO’s afstrepen van mijn lijstje, waardoor de keuze alweer makkelijker werd. 

 

Activiteiten

Mijn dochtertje is erg creatief en heeft veel energie. Ik vond het dan ook belangrijk dat mijn dochter deze eigenschappen kwijt kon na school. De BSO die ik uiteindelijk heb gevonden bestede hier veel aandacht aan. Bedenk dus van te voren welke eigenschappen jouw kind heeft en welke activiteiten hier het best bij passen.

 

Horizontale groepen (groepen gebaseerd op leeftijd)

Ook heb ik er op gelet of de BSO’s met horizontale groepen werken. Ik vond het belangrijk dat mijn dochtertje aansluiting vond en of ze dus met leeftijdsgenootjes in een groep kwam. Uiteindelijk vond ik een BSO’s die niet alleen met horizontale groepen werkten, maar hier ook op  de activiteiten aanpasten.

Reageren is niet mogelijk.