Hoe een podotherapeut de pijn in mijn voet heeft laten verdwijnen Hoe een podotherapeut de pijn in mijn voet heeft laten verdwijnen

Handballen doe ik al sinds ik 4 jaar oud was. Dit doe ik nog steeds met veel passie en plezier! Een gebroken vinger, gebroken teen en een arm uit de kom heb ik helaas allemaal mogen meemaken. Deze kans loop je natuurlijk bij een team sport. Toch waren dit niet de blessures waar ik het meeste last van gehad heb tijdens het handballen. Het begon allemaal met pijn in mijn voeten, wat steeds erger leek te worden waardoor ik het idee had dat de pijn doortrok tot aan mijn knieën. De trainer van ons team heeft mij destijds geadviseerd om een bezoek te brengen aan Podotherapie Wender Almere. Hier werd het probleem al snel duidelijk één hielspoor was de boosdoener. 

Steunzolen

De podotherapeut vertelde dat steunzolen het probleem moesten gaan verhelpen. De stand van mijn voet was namelijk niet goed. Hierdoor nam ik een verkeerde houding aan wat de veroorzaker was van de heftige pijn. Door het gebruik van een steunzool zorg je namelijk voor een betere drukverdeling waardoor de algehele houding verbeterd. Het was in het begin even wennen aan de steunzolen, maar nu kan ik niet meer zonder! Ik gebruik de zolen bij het hardlopen, handballen maar ook dagelijks in mijn normale schoenen. Ik merk dat ik hierdoor makkelijker ben gaan lopen en de klachten zijn nog steeds verdwenen. Ik zou dan ook iedereen die dergelijke klachten heeft adviseren om een bezoek te brengen aan een podotherapeut. Hoe langer je namelijk blijft doorlopen met dergelijke klachten hoe heviger de pijn kan worden. 

Vergoeding steunzolen

In veel gevallen worden steunzolen gedeeltelijk of volledig vergoed wanneer je aanvullend verzekerd bent. Raadpleeg je verzekeraar of je podotherapeut om te kijken welk deel van de kosten je vergoed krijgt. Podotherapie wordt vergoed vanuit aanvullende verzekering en gaat hierdoor dus niet ten kosten van je eigen risico.

Reageren is niet mogelijk.