Tips voor het vinden van een geschikt administratiekantoor Tips voor het vinden van een geschikt administratiekantoor

Zit je met je bedrijf in de omgeving van Rotterdam en ben je op zoek naar een administratiekantoor in Rotterdam? In dit artikel vind je meerdere tips hoe jij het administratiekantoor in Rotterdam kan vinden die het beste bij jouw bedrijf past.

 

Mogelijkheden en budget

Het kan zijn dat je zelf de eenvoudige facturen wil boeken in bijvoorbeeld een online boekhoudomgeving. Of wil je dit helemaal niet meer doen? Het is goed om dit in overweging te nemen voordat je op zoek gaat naar een administratiekantoor. Bij sommige kantoren kan je zelf nog boekingen doen maar andere kantoren bieden hier geen mogelijkheid voor. Daar moet je vaak hele volledige proces uitbesteden.

 

Misschien wel een van de belangrijkste factoren waar je naar moet kijken is je budget. Administratiekantoren kunnen op verschillende manieren hun prijs berekenen. De een werkt volgens een vaste prijs terwijl de ander op basis van uurtarief werkt. Daarnaast zal een gespecialiseerd administratiekantoor duurder zijn dan een algemeen administratiekantoor. Het is daarom verstandig om verschillende offertes aan te vragen zodat je deze kan vergelijken. Zorg er wel voor dat er een verdeling is op basis van de geboden diensten, dit maakt het vergelijken makkelijker.

 

Kijk verder dan de nabije omgeving

Als je gaat voor een administratiekantoor in de buurt heb je een aanspreekpunt dat dichtbij is en kan je vaak snel overleggen. Als je hierop focust beperk je jezelf wel in je keuzevrijheid. Door verder weg te kijken, wordt het aanbod natuurlijk ook groter en kan je misschien wel terecht bij een beter en goedkoper administratiekantoor. Probeer dus niet te veel te richten op de vestiging van jouw bedrijf.

 

Kijk verder dan de prijs

Het is niet verstandig om alleen naar de kostprijs te kijken als een factor die alles bepaald. Het is beter om na te denken wat een administratiekantoor voor jou kan winnen. Een goed kantoor kan jou helpen beter gebruik te maken van subsidies en aftrekbare kostenposten. Dit zorgt ervoor dat je uiteindelijk misschien wel meer bespaart.

Reageren is niet mogelijk.