Zwembad laten aanleggen in het buitenland Zwembad laten aanleggen in het buitenland

Zwembad laten aanleggen in het buitenland

De beperkte ruimte in Nederland maakt een zwembad kostbaar. In het buitenland laten mensen veel makkelijker een zwembad aanleggen. Vooral in het zuiden is het een normale aangelegenheid omdat het klimaat zich er beter voor leent.

Toch brengt dit ook vragen met zich mee, wat doet u bijvoorbeeld als u een lange tijd weg bent?

Warm weer, andere uitdagingen

Het warme weer betekent dat er andere uitdagingen zijn dan hier in Nederland. Waar het in ons land nog wel eens wilt vriezen hebt u daar in Zuid-Italië of Zuid-Spanje zelden mee te maken. Toch betekent dit niet dat het beheren van een poel makkelijker is.

Door de blootstelling aan het daglicht in combinatie met de hoge temperatuur is de algvorming bijvoorbeeld een stuk sterker in warme landen. Hierdoor moet het water vaker bewerkt worden door middel van chemicaliën.

Mocht u ervoor hebben gekozen om een natuurlijk bad te nemen, ook wel een zwemvijver genoemd, dan moet u rekening houden met exotische diersoorten die zich in het struikgewas kunnen nestelen. In het zuiden van de Verenigde Staten bijvoorbeeld moet u daarmee oppassen omdat slangen of alligators zich graag verstoppen in dergelijk struikgewas.

Materiaalkeuze van uw zwembad of zwemspa

De materiaalkeuze is belangrijk bij het laten aanleggen van een zwembad of zwemspa. Er zijn diverse mogelijkheden. Polyester en overige kunststoffen, metaal, steen, hout of een combinatie zijn enkele opties.

Bij het aanleggen kijkt u naar de duurzaamheid, gebruikersvriendelijkheid, onderhoud, prijs en uiterlijk. Hout ziet er prachtig uit, maar moet wel onderhouden worden. Polyester ziet er strak uit en is makkelijk schoon te maken. Bovendien valt de prijs erg mee. Het is daarom een geliefde keuze.

Vaak wordt het gecombineerd met steen om een mooi uiterlijk te behalen. Het authentieke stenen uiterlijk gepaard met de sterke kwaliteiten van het kunststof zijn erg in trek.

Het onderhoud

Als u lange tijd weg bent van uw zwembad in het buitenland dan is correct onderhoud belangrijk. Er kan veel gebeuren in de tussentijd dus u moet de staat van het bad goed in de gaten houden. Zorg dat u duidelijke afspraken hebt met het installatiebedrijf. Dan is er altijd op tijd een monteur aanwezig mocht het fout gaan, maar daarnaast kunt u een onderhoudscontract aangaan waardoor reparatie door middel van onderhoud vermeden wordt.

Reageren is niet mogelijk.