Zwembad in de tuin Zwembad in de tuin

Zwembad in de tuin

Een zwembad in de tuin zien veel mensen als een grote luxe en het ultieme doel voor in de zomer. Er zijn verschillende aanbieders zoals Aqua Vivenda. Hier kan je terecht voor verschillende soorten zwembaden. In dit artikel lees je verschillende tips hoe jij een zwembad van Aqua Vivenda in je tuin kan laten plaatsen!

 

Uitgraven of opbouwen

Als je gaat voor een zwembad zijn er eigenlijk twee opties, uitgraven of opbouwen. Het uitgraven van een zwembad is niet altijd de beste optie. De kosten zullen al snel oplopen tot ongeveer €20.000. Zeker als een tuin kleiner is dan 400 vierkante meter dan zorgt een zwembad voor veel ruimteverlies. Een ingegraven zwembad is al snel vijf bij tien meter groot, dit komt neer op vijftig vierkante meter. Het is natuurlijk ook mogelijk om een kleiner zwembad te laten plaatsen maar het prijsverschil met een groter zwembad is nihil.

 

Een interessant alternatief is een opbouwzwembad. Aan het begin van het mooie weer, ergens in mei of april, bouw je het zwembad op en laat je het staan tot ongeveer september waarna je het weer afbreekt. Duurzame opbouwzwembaden kosten vaak niet meer dan €1.000 of €1.500. Een andere mogelijkheid is om te gaan voor een zwemspa. Deze hoeven niet perse ingebouwd te worden. Zo’n zwemspa is ideaal voor mensen die het zwembad ook als trainingsunit willen gebruiken. Voor extra comfort is het ook mogelijk om een zwemspa aan te schaffen met een aparte jacuzzi er aan vast.

 

Accessoires

Met alleen een zwembadje ben je er niet. Ook accessoires zijn heel belangrijk, denk bijvoorbeeld aan een zwembadtrap, afdekhoes, zandfilterpomp en eventueel een grondzeil als je gaat voor een opbouwzwembad. Daarnaast zijn teststrips of digitale meters geen overbodige luxe zodat je de kwaliteit van het zwemwater kan meten en eventueel kan verbeteren door gebruik te maken van chloortabletten of andere chemicaliën.

Reageren is niet mogelijk.