Creëer je eigen moestuin met een kweektent Creëer je eigen moestuin met een kweektent

moestuin

Creëer je eigen moestuin met een kweektent

Anno 2018 is het helemaal trendy om super gezond bezig te zijn. Meer biologisch eten, minder vlees eten, minder plastic gebruiken, etc. Een goede oplossing om deze gezonde manier van leven voort te zetten is het gebruiken van een kweekhuis. Een kweekhuis? Wat is dat? Dat is een soort tent waar planten en groenten beter kunnen groeien door de warmte en licht die ze hierin krijgen. Deze tent kan je binnen en buiten neerzetten en heb je in verschillende soorten en maten.

 

Kweektent in de tuin

Een kweektent kan je buiten neerzetten, dit scheelt je weer veel ruimte in huis. Daarnaast hoef je geen warmtelampen te kopen, omdat er dan zon op staat. Hij werkt het hele jaar door, omdat je in de winter natuurlijk ook gewoon een schijnend zonnetje hebt. Ergens is het ook wel risicovol om in Nederland buiten een kweektent neer te zetten. Het klimaat is natuurlijk extreem wisselvallig en je hebt hier geen grip op. Als je dit niet vertrouwt en je hebt genoeg ruimte, kies dan voor een kweektent in huis.

 

Kweektent in huis

Wanneer je een kweektent in huis wilt, moet je er wel de nodige ruimte voor hebben. Het neemt nogal wat ruimte in namelijk. De meeste mensen zetten zo’n kweektent dan ook neer op een grote zolder. Wanneer die binnen staat moet je wel warmtelampen komen, omdat er natuurlijk geen zonnestralen op komen. Dit kost wel weer extra geld. Zoals al eerder gezegd zijn er kweektenten in verschillende maten. Wanneer je er voor het eerst eentje aan wilt schaffen, kies dan voor een kleine variant. Zo kan je testen of je het wat vindt en of je er goed mee overweg kan.

 

Wat kan ik er dan mee kweken?

In een kweekhuis kan je ongekend veel groenten kweken. Denk bijvoorbeeld aan: aubergines, tomaten, broccoli, meloenen, paprika’s, bloemkool, sla, radijs, pompoen, maïs, komkommer, prei en tuinkers. Genoeg mogelijkheden voor een mooie eigen moestuin, dus ga snel aan de slag!

Reageren is niet mogelijk.