PVC tegels PVC tegels

PVC tegels

Een nieuwe vorm van vloer- en wandtegels ter vervanging van keramische tegels zijn de zogeheten PVC tegels. De soorten PVC tegels zijn dankzij het flexibele karakter van het materiaal eindeloos. Zodoende is er voor elke bestemming in uw huis, welke ruimte dan ook, een oplossing te vinden. Of u nou waterafstotende PVC tegels zoekt voor in de badkamer of een hout-look tegelvloer voor de vloer of wand in de woonkamer, bij Pand 16 heeft u de vrijheid om alles te bekijken, voelen en u te laten adviseren.

Soorten en voordelen van PVC tegels

Er is een onderscheid te maken tussen twee soorten PVC tegels. Elk van deze tegels hebben gelijksoortige voordelen die een anderen praktijkwerking hebben. Het gaat om wandtegels en vloertegels.

Het installeren van de tegels aan de wand gaat zeer gemakkelijk. De voornaamste reden dat men dergelijke tegels aanschaft, is vanwege de sfeer die wordt gecreëerd in een ruimte. Buiten deze waarde, hebben PVC tegels nog als toegevoegde waarde dat ze erg goed zijn in geluiddemping. Bij verkooppunten zoals Pand 16 heeft u genoeg keuze om sowieso de sfeer te vinden die bij uw wens past. U hoeft zich na aanschaf van deze wandtegels geen zorgen meer te maken dat u last heeft van geluid, of dat uw buren komen klagen over geluidsoverlast. Daarnaast, omdat deze tegels aan de muur hangen, slijten ze niet en kunnen ze een leven lang mee.

De PVC tegels kunnen ook gebruikt worden als vloertegels en dit komt met andere voordelen. Kijkend naar de prijsstelling van traditionele vloertegels en de PVC tegels, dan zijn deze al veel interessanter. Het is simpelweg veel betaalbaarder. Het is tevens sterk materiaal wat daardoor lang mee gaat. Een ander voordeel komt overeen met de wandtegels wanneer de PVC vloertegels op een verdieping worden gebruikt. Vooral in een flat is het prettig dat dit isolerend werkt. Bovendien kunnen de PVC vloertegels een kamer helemaal opfleuren naar uw smaak.

Bestemmingen tegels – Pand 16

PVC tegels werken waterafstotend. Elke tegel is in principe dus geschikt voor welke bestemming dan ook, waaronder de badkamer. Het is echter aan te raden u te laten adviseren over welke tegels voor welke bestemming bedoeld zijn door te kijken op een website of naar een winkel te gaan zoals Pand 16, waarin alles op een rijtje wordt gezet. Bij Pand 16 is er een onderverdeling van ruimtes gemaakt om u een richtlijn te geven van waar welke vloer- of wandtegels het beste passen. Deze categorieën zijn:

  • Woonkamer-/keukentegels
  • Badkamer vloertegels en wandtegels
  • Toilet PVC tegels

Alle vloer- en wandtegels die bij Pand 16 worden aangeboden zijn modern en van topkwaliteit en geoptimaliseerd voor elke ruimte. Voor meer informatie kunt u bij onze adviseurs terecht.

Reageren is niet mogelijk.