Fietsen naar je werk Fietsen naar je werk

Fietsen naar je werk

Fietsen naar je werk heeft veel voordelen. Naast dat je files vermijdt en geen parkeerplaats hoeft te zoeken zorgt het voor extra beweging. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die fietsen naar hun werk minder last hebben van stress en daarnaast ook creatiever zijn. Bij Atlas Fietsen zijn ze grote voorstanders van het fietsen naar je werk en hebben ze fietsen die hier perfect voor zijn. Met de tips die wij geven kom je fit en energiek aan op je werk, ook al heb je gefietst.

De voorbereiding

Als je voor het eerst op je fiets naar je werk gaat is het slim om van tevoren de route te plannen. Dit kan zeer gemakkelijk door het gebruik van Google Maps. Daarnaast kan je ook een oefenritje maken in het weekend. Hierdoor weet je meteen hoe lang het fietsen is. Je kan ook voor alternatieve routes gaan langs natuur of door verschillende dorpen of steden, als de route dit toelaat. Het is slim om genoeg reistijd in te plannen, hierdoor hoef je je niet te haasten en kan je op een rustig tempo naar je werk fietsen. Door rustig te kunnen fietsen raak je niet oververhit en bezweet. Ook is het slim om nog wat tijd over te houden zodat je even tot rust kunt komen en kan acclimatiseren als je aankomt op je werk. Omdat we in Nederland wonen is het weer onvoorspelbaar. Zorg daarom dat je goede jas hebt die wind- en waterdicht is en de juiste lengte heeft. Ook is het verstandig om extra kleding mee te nemen zodat je je kan omkleden mocht dit nodig zijn.

Veiligheid

Het is heel belangrijk dat je goed zichtbaar bent, zeker in de wintermaanden als het laat licht wordt en vroeg donker is. Zorg dus voor goede verlichting op je fiets zodat iedereen je kan zien. In de lente en zomer is het verstandig om je in te smeren met zonnebrand voordat je op de fiets stapt. Het is aan het begin wennen en misschien moet je iets eerder je bed uit maar uiteindelijk is het waard. Je wordt er fitter van en verschijnt ook zo op je werk en op de terugweg kan je de werkdag overdenken zodat je dit thuis niet meer hoeft te doen.

Reageren is niet mogelijk.