Nieuwe bedrijfswagen kopen Nieuwe bedrijfswagen kopen

Het leven in 2020 is een bizarre tijd met alle corona maatregelen. Toch gaan de meeste werkzaamheden gewoon door om een zo min mogelijk impact te creëren op de economie. Voor sommige ondernemingen zoals de bezorgdienst ontstaat een toenemende drukte. Misschien is het tijd om een nieuwe bedrijfswagen te kopen, maar waarop kan er gelet worden? Transport & Logistiek vertelt je er meer over! 

Diesel, benzine of elektrisch?

De motor zorgt voor ontbranding en het voortbewegen van de wagen en wordt op gebied van kosten en techniek gezien als het belangrijkste onderdeel van de wagen. Door alle technische ontwikkeling is er continu een verschuiving plaats van populariteit. Turbobenzinemotors maken benzinemotoren krachtiger zonder dat het ten koste gaan van verbruik waardoor benzinemotoren stijgen in populariteit. Dit geldt ook zeker voor de elektrische motor. De actieradius van een elektrische motor wordt steeds groter en scheelt veel geld op gebied van brandstofkosten. En is dus handig als je dagelijks brievenbusdoosjes moet bezorgen. Daarnaast heft de overheid gemakkelijk nieuwe milieuzones in voor personenwagens waardoor de populariteit voor diesel daalt.

Offerte

Bij het aanschaffen van een nieuwe bedrijfswagen wordt er een offerte opgesteld. Er kan best even overlegd worden over eventuele kortingen die te pas kunnen komen. Kortingen zijn realiseerbaar wanneer er meerdere voertuigen gekocht worden, maar ook door andere trucjes. Je kan je bedrijfsbus volledig personaliseren met allerlei diverse technische opties of exotische kleuren alleen er is dan een grote kans dat de dealer het dan niet op voorraad heeft staan. Dit kan extra werkzaamheden en kosten meebrengen voor de dealer. Vraag zodoende na wat de dealer in voorraad heeft staan en of daar eventueel kortingen uit voort kunnen komen.  

Speciale opties

Sommige opties waren enkele jaren geleden nog zeer speciaal terwijl die nu al zijn gestandaardiseerd. Er worden steeds meer nieuwe opties ontworpen om de bedrijfswagen aan te kleden en voor gemakken te voorzien. Dit kan de aanschafwaarde doen verhogen, maar hoeft niet per se als kosten worden gezien. Door sommige opties in te laten bouwen stijgt het inruilwaarde. Een bedrijfswagen met meer snufjes kan gemakkelijker voor een hogere prijs worden doorverkocht door de dealer. Bedenk van te voren goed welke opties je in laat bouwen.

Reageren is niet mogelijk.