De voorbereiding van de skivakantie De voorbereiding van de skivakantie

De voorbereiding van de skivakantie 

Inmiddels kunnen we weer skiën! Voor velen was dat een groot gemis, maar het kan gelukkig weer. Veel Nederlanders rijden weer naar Oostenrijk, Frankrijk of Zwitserland. Voordat iedereen daarheen gaat worden er natuurlijk de nodige voorbereidingen getroffen. Om jezelf en anderen goed te beschermen tegen de kou (corona kan ook) is een goede ski outfit vereist. In deze blog lees je wat er belangrijk is bij het kiezen van een outfit.  

Functionele outfit 

Het is belangrijk dat je outfit zoals je ski jas de wind en de kou tegenhoudt. Kijk naar het materiaal waarvan de jas gemaakt is. Als je er niks over weet kan je er wat eigenschappen over opzoeken, dan kom je al snel tot de conclusie of het geschikt materiaal is.  

Kleed je in laagjes 

De inwoners van extreem koude landen hanteren het kleden in laagjes altijd al, maar tijdens het skiën is het ook erg fijn. Kies bijvoorbeeld voor 3 laagjes. Eerst thermo ondergoed, daarna een isolatielaag zoals een fleece en als buitenste laag de ski jas dames 

De ski jas moet waterdicht zijn, het kan natuurlijk gaan sneeuwen of je valt een keer tijdens het skiën. Als het water erdoorheen komt kan dat erg onderkoelen. 

Vrij bewegen in je kleding 

Het moet natuurlijk niet te strak zitten (tenzij je dat mooi vindt). Vooral bij het snowboarden is bijvoorbeeld belangrijk dat je snowboard jas niet te strak zit omdat je daar nogal veel bewegingen in maakt. Tegenwoordig zijn er ook meer elastische stoffen, dat zorgt ook voor meer bewegingsvrijheid. 

Sokken en handschoenen 

De skisokken moeten lekker om je voet en onderbeen heen vallen, maar moeten niet te dik zijn dat zorgt namelijk voor schuurplekjes. Ook hier is het materiaal weer belangrijk, kijk goed naar de eigenschappen van het materiaal. Je handschoenen moeten ook echt waterdicht zijn en ook de wind tegenhouden. Als je het echt snel koud hebt kan je ervoor kiezen om wanten te kopen.  

Helm 

Zorg voor een sterke en goed passende helm, die kan namelijk je leven redden. Er zijn genoeg nieuwsberichten van mensen die zonder helm zijn verongelukt en zijn overleden. Als je een helm koopt voor je kind die nog in de groei is, is het handig om een verstelbare helm te kopen.  

Als je een lekkere en functionele ski outfit hebt uitgezocht kan de wintersport beginnen.  

Reageren is niet mogelijk.