Basketbal Totaal en de taken van de guards in deze sport Basketbal Totaal en de taken van de guards in deze sport

Basketbal Totaal en de taken van de guards in deze sport

Bent u zelf een basketballer of van plan het basketballen op te pakken? Kijk dan een op de webshop van Basketball Totaal. Bij Basketball Totaal vindt u werkelijk alles op het gebied van basketball. Ballen, baskets, schoenen, accessoires en zelfs gesigneerde shirts van spelers uit de NBA zijn verkrijgbaar op de webshop van Basketball Totaal.  In dit artikel gaan wij verder in op de twee verdedigende posities van het basketbal en wat de kenmerken van de spelers van de spelers in deze posities zijn! Lees meer.

De shooting-guard

De shooting-guard bezet de nummer twee positie. Dit zijn vaak de wat minder lange spelers op het veld en hebben daarom ook minder gewicht en kracht. In ruil daarvoor hebben deze spelers een enorm hoog atletisch vermogen en zijn ze erg snel. De belangrijkste taak van de Shootin-guard is het scoren van punten. De shooting-guard neemt ook regelmatig de taak over van de nummer een positie. Het over de middelfijn brengen van de bal. De guards die deze taak combineren staat vaak te boek als Combo-guards.  De shooting guard neemt vaak ook de taken over van de small-forward. Dit type spelers staan bekend als Swingman. Een bekende speler op deze positie is Kobe Bryant.

De point-guard

De point-guard is de nummer 1 binnen het basketbal team. Vaak is de speler die deze positie bezit de kleine speler van het team, maar er zijn natuurlijk uitzonderingen. De positie is het meest specialistische van alle posities op het veld. De nummer 1 fungeert namelijk als de spil van het team. Hij zet aanvallen op, lees het spel, zet aanvallen op en is het verlengstuk van de coach. De rol van deze speler is te vergelijken met die van de middenvelders uit het voetbal. Een voorbeeld van een bekende point-guard is Chris Paul.

Natuurlijk zijn er nog drie posities binnen het basketbal maar die bewaren wij tot de volgende keer!

Reageren is niet mogelijk.