Acht benodigdheden voor je kledingreparatieset Acht benodigdheden voor je kledingreparatieset

Acht benodigdheden voor je kledingreparatieset

1. Naaigaren vormen de basis

Het meest essentiële item voor elke kledingreparatie is een naaigaren van goede kwaliteit. Zorg ervoor dat je draad krijgt die geschikt is om met de hand te naaien. Ik heb liever katoenen draad. Voor de meeste reparaties, als je draad in marineblauw, zwart, wit, grijs en beige bij de hand heeft, ben je klaar. Dit is ook uitzonderlijk handig wanneer je het verkleedspeelgoed van je kind moet repareren.

2. Naalden mogen niet ontbreken

Het volgende meest essentiële item zijn jouw naainaalden. Hoewel er een groot aantal verschillende soorten en stijlen naalden zijn, werkt het oppakken van een gemengde koffer goed. Zorg er in ieder geval voor dat je een quiltshort hebt, want dit is het meest veelzijdige type naainaald voor kledingreparaties.

3. Stopnaald altijd handig om in huis te hebben

Een tweede zeer nuttige naald om bij de hand te hebben, is een stopnaald van goede kwaliteit. Dit is essentieel voor het repareren en stoppen van gebreide of geweven artikelen. Stopnaalden kunnen gemakkelijk kwijtraken, dus bewaar er een paar in jouw set. Ze zijn ook veelzijdig als je een naald voor het vasthouden van hoge temperaturen nodig heeft voor bijvoorbeeld het verwijderen van teken.

4. Diverse knopen uit den ouden doos

Oma had waarschijnlijk ergens een pot met knopen, maar als je geen knopen hebt, kan het een goed idee zijn om een ​​gemengd pakket bij een kringloopwinkel te halen. Bewaar op zijn minst knopen van alle kledingstukken die bij reserveonderdelen zijn geleverd. Voordat je die versleten overhemden met knoopjes weggooit, bewaar je de knopen en pak je misschien een paar generieke, neutrale toon, grotere knopen die geschikt zijn voor broek-, jurk- of jasreparaties. Knopen gaan altijd verloren en zijn super eenvoudig te vervangen als je een vergelijkbare maat en kleur bij de hand hebt.

5. Met naalden komen scharen

Deze zijn essentieel voor kledingreparaties, al is het maar om losse draden af ​​te knippen en een nieuwe lap uit te knippen. Je wilt een hoogwaardige roestvrijstalen schaar, alleen voor stof. Een tweede draadschaar of borduurschaar is ook een goed idee. Een derde, optioneel paar, is een set roestvrijstalen kartelscharen.

6. Haaknaalden voor het gespecialiseerde werk

Als je gebreide truien van welke aard dan ook draagt, moet je een of twee haaknaalden in uw kledingreparatieset bewaren. Gebruik voor het oppakken en opnieuw breien van runs, het weven van het actieve garen in een scheur en algemene nuttige reparaties. Houd er een paar bij de hand, in de kleinere maten. Deze zijn gemakkelijk te vinden bij kringloopwinkels.

7. Strijkijzer en strijkplank, welk huishouden heeft ze niet?

De meesten van ons hebben deze nog steeds rondhangen. Deze zijn handig voor naadreparaties en zoomreparaties. Hoewel niet strikt noodzakelijk, is het gunstig om te weten dat de stof perfect vlak is en dat alles gelijkmatig is.

8. Liniaal, niet het eerste waar je aan denkt

Twee keer meten, één keer knippen, geldt ook voor stof. Houd een metalen liniaal bij de hand om patches te meten, of om de vouw op de zomen te meten om er zeker van te zijn dat het stiksel gelijk is. Een metalen liniaal kan worden gebruikt in verband met het strijkijzer, zodat u ook minder hoeft te pinnen.

Reageren is niet mogelijk.