Onderwijs en detachering Onderwijs en detachering

Onderwijs en detachering

In veel sectoren, waaronder het onderwijs, is het gebruikelijk om vacatures te vinden, maar dit roept vaak vragen op als: wat is detachering precies? Zijn detacheringsbureaus hetzelfde als uitzendbureaus? Wat zijn de voordelen van detachering? Hier geven we antwoord op deze vragen en leggen we uit waarom we doen wat we doen.

Detachering is een manier van werken waarbij een organisatie voor een vooraf bepaalde periode een specialist van een detacheringsbureau inschakelt. Wanneer iemand gedetacheerd wordt, wordt hij dus door het detacheringsbureau ingehuurd. Scholen hebben bijvoorbeeld docenten in dienst die via Karibu.nu worden ingehuurd.

Gedetacheerde en tijdelijke banen lijken misschien analoog, maar er zijn duidelijke verschillen. Gewoonlijk wordt gedetacheerd personeel ingezet voor langdurige opdrachten, terwijl tijdelijk personeel meestal voor kortere projecten wordt ingezet. Gedetacheerd personeel heeft doorgaans ook meer privileges dan personeel dat via een wervingsbureau wordt aangenomen. Het belangrijkste verschil is het verschil in beveiliging. Bij een detacheringsorganisatie heeft u meer zekerheid omdat de duur van de overeenkomst meestal voor langere tijd is.

Wat het nut is van detachering in het onderwijs?

Het concept van detachering in het onderwijs bestaat al lang. Dat komt omdat het lastig kan zijn om het ideale personeel op het ideale moment te vinden. Een leraar kan bijvoorbeeld plotseling ziek worden, een collega kan met zwangerschapsverlof gaan, of de gewenste sollicitanten reageren niet op een spannende vacature. Het is essentieel voor een school om een goed beeld te hebben van hoe het is om er te werken. Zeker nu de schaarste aan leraren het moeilijker maakt om personeel te werven. Scholen zijn experts in onderwijs, terwijl detacheringsbureaus experts zijn in recruitment. Wervingsbureaus krijgen het liefst inzicht in wat er niet altijd in vacatures staat. Wat voor soort collega’s zijn er in de school, hoe gaan ze met elkaar om, wat voor soort leiderschapsstijl ervaren ze, en hoe kan een opvoeder binnen de school groeien? Als we een glashelder beeld hebben van de persoon die perfect in de rol past, kunnen we exclusief op zoek gaan naar de juiste persoon.

Als professional is het moeilijk om alleen op basis van een vacature te bepalen of een baan al dan niet geschikt is. Met het grote aantal vacatures online kan het een nog ingewikkelder proces zijn. Wij zijn er om het gemakkelijker te maken. Wij werken aan een groot netwerk van scholen en investeren de nodige tijd om u te leren kennen en wat u zoekt in een baan. Ben je op zoek naar voldoening, samenwerking of autonomie? Op basis van je voorkeuren zoeken we de school die het best bij je past en plannen we een gesprek.

Verschillen in de CAO regeling

Er is een onderscheid tussen de CAO die geldt voor scholen en de CAO waar wij als niet-onderwijsinstelling onder vallen. Dat betekent dat onze salarisschalen gelijk zijn aan die van de onderwijs-CAO en dat wij bij de vaststelling van uw salaris ook rekening houden met eventuele salarisverhogingen. Daarnaast bieden wij onze medewerkers een 13e maandsalaris, iets wat bij andere organisaties niet gebruikelijk is.

Detachering is een uitstekende manier om tijdelijke of langdurige projecten op te lossen. Dit kan zijn voor vervanging tijdens een periode van ziekte, sabbatical of ouderschapsverlof. Een detacheringsbureau kan voor elke vacature de beste fit vinden.

Reageren is niet mogelijk.