Is het stille disco of silent disco? Wij leggen het uit. Is het stille disco of silent disco? Wij leggen het uit.

Is het stille disco of silent disco? Wij leggen het uit

Heb je ooit de term “silent disco” gehoord en je afgevraagd wat het betekende? Of misschien heb je mensen met koptelefoons op zien dansen op een evenement en dacht je dat het er heel leuk uitzag. Nou, silent disco is precies dat – een leuke, unieke manier om muziek en dans te beleven zonder anderen te storen. Laten we in de wereld van de silent disco duiken en er meer over vertellen.

Wat is silent disco?

Silent disco is een soort evenement waarbij gasten kunnen luisteren en dansen op muziek met behulp van draadloze koptelefoons in plaats van traditionele geluidssystemen. De koptelefoons sturen het geluid van de DJ’s naar de oren van elke individuele luisteraar, zodat degenen die geen koptelefoon dragen (of degenen buiten het evenement) niet kunnen horen wat er binnen gebeurt. Dit maakt silent disco evenementen perfect voor late feestjes of bijeenkomsten in woonwijken waar luide muziek anders storend of ongepast zou zijn. En wist je dat het Nederlandse equivalent van silent disco –  stille disco is? Vandaar dat je soms de termen silent disco, maar ook stille disco tegenkomt. Het betekent dus precies hetzelfde!

De voordelen van silent disco

Het grootste voordeel van silent disco is dat er geen geluidsoverlast is, terwijl de gasten toch kunnen genieten van kwalitatief hoogstaande muziek. Dit betekent dat omwonenden van het evenement niet worden gestoord door blèrende luidsprekers of luide gesprekken, wat vooral belangrijk kan zijn in woonwijken. Plus, omdat iedereen dezelfde muziek hoort via zijn eigen persoonlijke koptelefoon, is er geen risico dat twee verschillende nummers over elkaar heen spelen, wat wel kan gebeuren met traditionele geluidssystemen! Je kunt via diverse websites zoals super silent disco eenvoudig koptelefoons huren en je eigen stille feestje beginnen. 

Eigen volume regelen

Ten slotte kun je met je eigen koptelefoon ook je eigen volumeniveau regelen. Dit betekent dat als je rustige achtergrondmuziek wilt voor een gesprek met vrienden, maar later iets luiders wilt om te dansen, je de volledige controle hebt over wat er door de koptelefoon komt, zonder anderen om je heen te storen. Bij een silent disco kunnen meerdere dj’s tegelijkertijd verschillende soorten muziek op verschillende kanalen draaien. Dat betekent dat iedereen iets kan vinden waarop hij of zij graag danst – of het nu hip hop, EDM, pop, rock of iets anders is. Op eigen volume! 

Of je nu op zoek bent naar een leuk idee voor een bedrijfsfeest of het organiseren van een gaaf feest met je vrienden, silent disco is zeker het overwegen waard! Niet alleen elimineert dit unieke type evenement geluidsoverlast terwijl het toch plezier biedt; het geeft gasten ook meer controle over hun luisterervaring doordat ze kunnen kiezen tussen meerdere dj’s en zelfs hun eigen volumeniveau naar behoefte kunnen aanpassen. We wensen je een fantastische stille disco toe!

Reageren is niet mogelijk.