Redenen om loodgieter te worden Redenen om loodgieter te worden

Redenen om loodgieter te worden

Het loodgieter vak is super belangrijk voor het dagelijks leven. We staan er niet echt meer bij stil maar tegenwoordig is overal riolering en sanitair aanwezig. Op de meeste plekken ook verwarming en een dak. Loodgieters houden zich bezig met al deze dingen en nog meer. Erkende loodgieters zoals die bij SAM Loodgieter Zoetermeer, werken secuur en goed. Zij doen ook aan het aan en omleggen van leidingen en het installeren, onderhouden en repareren van apparatuur.

Loodgieters tekort

Jaarlijks is er een tekort aan loodgieters in Nederland. Volgens de branche is er ongeveer een tekort van 800 loodgieters, en dit worden er elk jaar meer. Redenen hiervoor zijn dat oudere loodgieters op pensioenleeftijd komen en dus niet meer kunnen werken en dat er niet genoeg jongeren zijn om dit tekort aan te vullen. Er zijn echter genoeg redenen om loodgieter te worden. Bijvoorbeeld het salaris. Loodgieters verdienen het meest van alle klusjesmannen. Meer dan timmermannen, elektriciens en in veel gevallen vaak zelfs meer dan een beginnende advocaat! Daarbij komt dat veel loodgietersopleidingen werk opleidingen zijn, ofwel men werkt en leert tegelijk. Een voordeel voor beginnende loodgieters hierbij is dat zij gelijk al geld verdienen. In plaats van te betalen voor een opleiding krijgen zij betaald voor hun opleiding! Dit klinkt haast te mooi om waar te zijn, maar dat is het niet.

Baanzekerheid

Een andere reden om loodgieter te worden is de baanzekerheid. In de nabije toekomst zullen altijd riolering, sanitair, verwarming en daken zijn. Daarmee zijn loodgieters verzekerd van een baan, in ieder geval voor de komende tijd. Het zal namelijk niet vandaag zijn dat robots hun baan over kunnen nemen.

Ook in tijden van economische neerslag blijft de loodgieter een belangrijk beroep. Zelfs als we terug zouden gaan naar de ruilhandel zou een loodgieter een goede baan zijn; iedereen wil een werkende riolering. Loodgieters worden vaak niet genoeg gewaardeerd en daar willen we iets aan veranderen, bijvoorbeeld door het vak meer te promoten. Bent u nog op zoek naar een erkend loodgietersbedrijf? Zoek niet verder maar vind gelijk een erkende loodgieter met 24 uur service in regio Zoetermeer.

Reageren is niet mogelijk.