Hoe kiest u een liftonderhoudsbedrijf? Hoe kiest u een liftonderhoudsbedrijf?

Hoe kiest u een liftonderhoudsbedrijf?

Overweeg om de fabrikant of installateur van uw liftuitrusting als onderhoudsleverancier te gebruiken. Liftonderhoud kan daardoor goed worden uitgevoerd door de juiste specialist.

De fabrikant of installateur van uw apparatuur heeft de beste toegang tot onderdelen en technische ondersteuning als de lift jonger is dan 5 tot 10 jaar. Na die tijd is de expertise en beschikbaarheid van onderdelen meestal groter geworden. Toegang hebben tot onderdelen en technische ondersteuning betekent echter niet noodzakelijkerwijs dat een lokale serviceprovider deze middelen zal gebruiken of dat u goede service krijgt. Het niveau van de service en ondersteuning die u ontvangt is meestal nauwer verbonden met de servicefilosofie van de personen die de lokale liftservicelocaties beheren en met de gereedschappen en vaardigheden van de lokale liftmonteurs. Voor oudere apparatuur is de fabrikant vaak meer geïnteresseerd in de verkoop van nieuwe apparatuur dan in het trainen van zijn medewerkers om de oudere apparatuur te blijven onderhouden. Voor oudere of niet-eigendom gebonden liftsystemen zijn dezelfde onderdelen beschikbaar voor de meeste bedrijven in de industrie. In deze situaties wilt u het bedrijf vinden met de beste monteurs, het beste servicemanagement, het beste voorraadprogramma voor lokale en vrachtwagenonderdelen en de beste servicefilosofie en systemen. Bij Lift Service Totaal beschikken alle medewerkers over de vereiste kennis. 

Om deze redenen kan een goed lokaal liftservicebedrijf vaak beter onderhoud en service bieden dan de fabrikant of installateur gedurende de gehele levenscyclus van de lift. De bedrijven die de liftinstallaties uitvoeren zijn vaak niet degenen die zijn uitgerust om de beste onderhoudsdiensten te leveren.

Vind de beste lokale leverancier van liftonderhoudsdiensten

Praat met andere lokale gebouweigenaren en -beheerders en vraag hen wie ze gebruiken en hoe hun ervaringen met het onderhoud van de lift zijn. Als u met het liftbedrijf praat, krijgt u referenties van andere lokale gebouwen die zij onderhouden. Zorg ervoor dat u een aantal referenties krijgt en opvolgt over gebouwen die gelijkaardig, of identiek, materiaal hebben aan het uwe. Zo kunt u nagaan of het bedrijf de expertise en ondersteuning heeft om uw lift te onderhouden. Vraag of dezelfde lokale monteur, degene voor wie u de positieve referentie heeft ontvangen, uw lift zal onderhouden. Stel vragen over de verwachte prestaties in relatie tot de onderstaande prestatiecriteria. Als u een onderhoudsovereenkomst aangaat, is het verstandig om ervoor te zorgen dat u een uitweg heeft als het onderhoudsbedrijf de diensten waartoe het zich verplicht, niet uitvoert.

Reageren is niet mogelijk.