Mediator worden: Hoe? Mediator worden: Hoe?

Mediator worden: Hoe?

Wanneer je mediator wilt gaan worden om te kunnen werken bij Floor Mediation is het slim om dit artikel te lezen. Dit artikel geeft namelijk tips zodat jij een mediator kan gaan worden. Het is namelijk niet voor iedereen weggelegd, omdat het toch een vak is waar je sterk in je schoenen voor moet staan. Al met al is het slim om dit artikel te lezen wanneer je mediator wilt worden bij https://www.floormediation.nl/

Wat is je doel?

Als eerste moet je voor jezelf nagaan wat je doel is. Wil je MfN registermediator worden of wil je alleen de vaardigheden aanleren? Wanneer je voor MfN registermediator wilt gaan is het slim om een MfN erkende opleiding te volgen. Ook is het slim om een MfN erkende opleiding te volgen wanneer je alleen de vaardigheden aan wilt leren. Het is namelijk zo dat wanneer je het zo leuk vindt om de vaardigheden te leren dat je toch wel een MfN registermediator wilt worden. Je zit dan al direct op de juiste opleiding om dit te worden. 

Wat is het uitgangspunt van de opleiding?

Het is belangrijk dat je een opleiding kiest waarbij het uitgangspunt past bij jouw doel. Het is namelijk zo dat bij de ene opleiding de focus ligt op het aanleren van interventies en technieken en de nadere op persoonlijke ontwikkeling. Ook is het slim om te bekijken hoe praktijkgericht de opleiding is. Het is namelijk zo dat als je een mediator wilt worden je dit moet ervaren. Je moet veel ervaring opdoen in de praktijk en daarom is het belangrijk dit al op je opleiding te krijgen. 

Na de opleiding

Wanneer je de juiste opleiding hebt gevolgd en hier bent afgestuurd is het tijd om te kijken wat je erna gaat doen. Je bent na de opleiding nog niet meteen een MfN registermediator. Je dient eerst nog een praktijk en theorietoets te doen. Wanneer je deze hebt behaald kun je aan de slag als mediator bij Floor Mediation.

Reageren is niet mogelijk.