Floor Mediation en hoe je een conflict met je partner voorkomt Floor Mediation en hoe je een conflict met je partner voorkomt

Floor Mediation en hoe je een conflict met je partner voorkomt

Als je het conflict niet hebt vermeden is het slim om Floor Mediation in te schakelen. Dit is echter de stap die ook voorkomen had kunnen worden. Het is namelijk zo dat bij de juiste aanpak een conflict vermeden had kunnen worden. Dit artikel is geschreven om tips te geven hoe je een conflict met je partner kunt voorkomen voordat je Floor Mediation in kunt schakelen. 

Eerlijkheid

Wanneer je een conflict hebt met je partner is het goed mogelijk om dit op te lossen voordat Floor Mediation aan de pas komt. Dit is mogelijk, maar niet makkelijk. Het is vooral belangrijk dat je eerlijk bent. Je moet alles wat op je hart ligt uitspreken, want als je dit niet doet blijf je hiermee zitten. Wanneer je niet alles uitspreekt ga je hier als je alleen bent weer over nadenken en dat zal ertoe leiden dat je het conflict niet kunt vergeten. De beste manier is om eerst de ene te laten spreken en alles van zijn of haar hart te luchten. Wanneer de ene zijn zegje heeft gedaan kan de volgende zijn verhaal delen. Als dit door beide is gedaan kan er samen over gepraat worden. Door het op deze manier te doen is de kans groter dat iedereen alles wat hij of zij wilt zeggen gedaan kan hebben. 

Juiste setting

Om een zo goed mogelijk gesprek te hebben is de setting onwijs belangrijk. Je wilt namelijk niet gestoord worden tijdens dit gesprek. Zorg dat je een setting hebt waar je je beide thuis voelt. Wanneer je dit voor elkaar hebt gekregen kan er begonnen worden met het gesprek. Zorg dat je elkaar ten alle tijden uit laat praten. Dit voorkomt een verhitte discussie. 

Floor Mediation

Wanneer je denkt dat je er samen toch niet uit gaat komen is het slim om Floor Mediation in te gaan schakelen. Dit bedrijf gaat er namelijk voor zorgen dat je het conflict op de juiste manier weet op te lossen.

Reageren is niet mogelijk.