Eat Palazzo en zeer interessante feiten over sushi Eat Palazzo en zeer interessante feiten over sushi

Eat Palazzo en zeer interessante feiten over sushi

Sushi is een gerecht uit Japan dat sinds kort een megahit is geworden in het Westen. Toch is niet alles wat u leest over sushi waar! Zo komt sushi helemaal niet uit Japan maar uit Zuidoost Azië. Heeft u nu al enorme trek in Sushi gekregen? Komt dan eens lang bij Eat Palazzo in Schiedam. Op https://eatpalazzo.nl/ kun u eenvoudig een plaatsje reserveren in het restaurant.  In dit artikel bespreken we nog veel meer feiten over sushi!

De oorsprong

Zoals we in dit artikel al eerder hadden aangegeven komt sushi van oorsprong niet uit Japan. De herkomst van sushi ligt namelijk in Zuidoost Azië. De rauwe vis werd verpakt door middel van rijst dat was gefermenteerd. De vis werd door het gebruik van deze methode langer houdbaar. De rijst werd opgegeten toen de vis werd opgegeten. In Japan maken ze tegenwoordig geen gebruik meer van gefermenteerde rijst. De smaak van deze rijst wordt namelijk geëmuleerd door middel van het toevoegen van rijstazijn. 

Zeewier

Bij het maken van sushi wordt natuurlijk gebruik gemaakt van zeewier. Het type zeewier dat men gebruikt is Nori. Dit wordt tegenwoordig vaak geplant en vervolgens geoogst maar dit is niet altijd op deze manier gegaan. De zeewier werd vroeger namelijk van de pieren geschraapt. Daarna werd het zeewier gedroogd en geperst om er sushi van te maken

Wat is wasabi?

De wasabi die u tegenwoordig vaak bij de sushi krijgt, is in feite helemaal geen wasabi. Deze plant is namelijk hartstikke duur en zeldzaam. De wasabi plant groeit namelijk alleen op de bodem van zeer ondiepe beken. De stam staat dan onder water en de bladeren van de plant steken boven het waterpeil uit. De typische smaak van wasabi komt alleen vrij als de plant binnen 15 minuten na het plukken wordt gegeten.

Reageren is niet mogelijk.