Eat Palazzo en het rangensysteem in de keuken Eat Palazzo en het rangensysteem in de keuken

Eat Palazzo en het rangensysteem in de keuken

Als u wel is naar kookprogramma’s heeft gekeken op de televisie dan heeft u vast wel eens wat termen voorbij horen komen die men in de keuken gebruikt. Deze termen worden gebruikt om een zeker vorm van organisatie te geven aan de chaotische plek dat een keuken vaak is. In dit artikel gaan wij u alles vertellen over deze termen! Nu al zin gekregen om weer is uit eten te gaan? Dit is geen probleem bij Eat Palazzo. bij Eat Palazzo kunt u genieten van een breed scala aan gerechten uit de wereldkeuken. Denk aan Sushi, grill gerechten en de verrukkelijke desserts.

De leiding

Het personeel dat gezamenlijk in de keuken opereert noemt met de keukenbrigade. Deze brigade is opgedeeld in zogeheten “parties”. De ene partie kan groter bezet zijn dan de andere. De leiding van de keuken is handen van de Chef-kok. Deze chef kok is een geschoolde vakman die de ontwikkelingen op het gebied van koken en voedsel op de voet volgt. Deze persoon heeft daarnaast ook de leiding en verantwoordelijkheden in de keuken. Zo regelt hij bijvoorbeeld de werkuren en verdeelt hij het werk over de rest van het personeel. Daarnaast is de chefkok vaak degene die nieuw keukenpersoneel werft. Vaak doet de chef-kok ook de aankoop van alle voedingsmiddelen die gebruikt worden in de keuken. De gerechten op de kaart worden vaak ook opgesteld door de chef-kok. De chef-kok heeft ook een assistent, deze heet de souschef. Deze souschef geeft ook leiding aan de keukenbrigade en vervangt de chef-kok als deze niet aanwezig is. 

De overige werknemers

De rangorde in de keuken is vaak opgedeeld naar voedingscategorie. Zo hanteren veel restaurants een persoon die verantwoordelijk is voor de vleesgerechten, de braadmeester. Iemand anders is weer verantwoordelijk voor de warme visgerechten, de poissonnier. Verder heb je nog een kok voor de sauzen, soepen en bakproducten.

Reageren is niet mogelijk.