Rotterdams Tandheelkundig Centrum en ultieme tips voor bij het tanden poetsen Rotterdams Tandheelkundig Centrum en ultieme tips voor bij het tanden poetsen

Veel mensen vinden het belangrijk om een schoon en gezond gebit te hebben. U staat er misschien niet altijd bij stil maar het is enorm belangrijk om uw mond gezond te houden. Uw tanden worden gebruikt bij het eten, lachen en zingen. Wilt u ook een mooie stralende lach? Dan kunt u terecht bij het Rotterdams Tandheelkundig Centrum. Het Rotterdams Tandheelkundig Centrum helpt u graag met behandelingen op het gebied van kaakchirurgie, mondhygiëne en tandprothetiek. Om te voorkomen dat u last krijgt van het gebit geven wij u in dit artikel een aantal  tips om te voorkomen dat u deze behandelingen nodig heeft.

Het dagelijkse ritueel

Hopelijk poetst u uw tanden tweemaal per dag. Het is belangrijk dat u minimaal 2 minuten per poetsbeurt poetst om de tanden gezond te houden. Het poetsen van de tanden doet u om plaque te verwijderen en dus ook gebitsziekten te voorkomen.  Zorg ervoor dat u ook echt de twee minuten pakt. Vaak ziet men dat er dagen zijn dat er 1,5e minuut wordt gepoetst of dat het poetsen in de avond wordt overgeslagen. Dit zorgt ervoor dat u uw tanden blootgesteld aan de schadelijke gevolgen van tandplak.

Zo doet u dat

Het is bij het poetsen belangrijk om rekening te houden met de 3 b’s. Dit houdt in: Buitenkant, binnenkant en bovenop. Houdt deze volgorde altijd aan als u de tanden poetst. Zo zorgt u ervoor dat alle tanden en kiezen goed schoon worden. Vaak poetsen mensen maar in het wilde weg. Daardoor worden hele stukken van het gebit overgeslagen.

Het tandvlees

Tijdens het poetsen is het aangeraden om het tandvlees even kort te masseren. Besteed tijdens het poetsen vooral aandacht aan de overgang tussen de tanden en de kiezen. Zet de borstel dus ook op deze plek en poets met een hoek van ongeveer 45 graden. De tandplak zal verdwijnen als de u de haartjes van de borstel zacht op en neer beweegt.

Reageren is niet mogelijk.